Francisco Bort Ramón

Obra obligada:
"Llegendes"

 

 

 

Francisco Arturo Bort Ramón, va nàixer a Catarroja (València) al 1963. A 8 anys d'edat inicia els seus estudis musicals a l'Escola de Música de la Banda "La Artesana" amb Salvador Chulià. Posteriorment ingressa al Conservatori de Música de València, on al 1986 finalitza els estudis superiors de Saxòfon i Harmonia. Al Conservatori de Música de Catarroja obté el Diploma Elemental de Piano.

Al 1987 guanya per oposició una plaça de professor de Saxòfon-tenor en la banda Municipal de València, i és nomenat poc després Saxo-Tenor Solista.

Ha estat professor de Saxòfon a l'Escola Municipal de Música de Catarroja durant els cursos de 1984 a 1987, i ha exercit també a les escoles de les bandes d'Alfafar i Beniparrell.

És autor de diverses composicions per a bandes: Quatre Dances (Suite), Teresa y Marta (Pas doble), Llegendes (Poema simfònic), Divertiment; totes elles han estat estrenades per la Banda Municipal de València al Palau de la Música i dirigides per Pablo Sánchez Torrella.

Altra obra seua, Ferling a swing, està escrita per a "Cuarteto de Saxos", grup per al qual ha adaptat diferents i variades peces.

D'entre els seus professors destaquen: Antonio Daniel, Gregorio Castellanos, José Bort i Mª Teresa Oller, pel seu prestigi i professionalitat.