Bernardo Adam Ferrero

Obra obligada:
"Terra Mítica"

 

 

 

Nasqué a Algemesí. Va cursar estudis de piano, composició i direcció d'orquestra als conservatoris de València, de Madrid, de París i de Roma.

Ha obtingut els premis nacionals de composició "Joaquín Rodrigo", el premi "Manuel Palau", el premi Institut d'Estudis Alacantins, el premi "Maestro de la Villa de Madrid", el premi del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya, etc.

A nivell internacional posseïx distincions com l' "Order of Merit" de Nova York per la seua contribució al món de la música. D'altres reconeixements són: la Batuta del Gran Teatre de l'Havana, la medalla d'honor al Festival Internacional Mid West a Chicago (USA) o el premi "Egrem" d'Amèrica pel treball discogràfic sobre la seua obra Homenaje a Joaquín Sorolla, etc.

Com a director invitat ha actuat amb orquestres, cors i bandes, tant nacionals com estrangeres, i igualment, ha impartit conferències i escriu articles en diverses revistes, principalment europees i americanes. Compon música per al cinema i fa estudis d'investigació així com diversos enregistraments. Les seues obres musicals editades es conserven a la Biblioteca Nacional. Ha publicat diversos llibres entre els quals destaquen: La educación por la música, Las bandas de música en el mundo, i Músicos valencianos.

La seua producció musical ha estat estrenada a Espanya, als EUA, a França, a Alemanya, a Holanda, a Bèlgica, etc.