ADELA BARAGAÑO:
LA MELODIA DEL TREBALL
Encara que va nàixer a Calataiud (Saragossa), visqué des de molt jove a València. La nostra benvolguda Adela, des del seu ingrés al Negociat de Festes, visqué molt de prop la música en totes les seues festes i tradicions, però molt especialment en el Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València".

Adela Baragaño, com a cap del Negociat de Festes exercí com a secretària del Comité Organitzador del Certamen durant molts anys. Col·laborà amb els músics, compositors i jurats d'una manera sempre familiar, amable però alhora disciplinada en el seu quefer continu.

Dins de la seua labor i dedicació, organitzava minuciosament les múltiples facetes de què es compon la complexa estructura del Certamen, i dotava l'organització de la necessària fluïdesa perquè el resultat fóra una melodia totalment harmoniosa.

A la seua manera promocionà la música i col·laborà en tot allò que poguera augmentar més si cap, el prestigi del nostre certamen tan reconegut arreu d'Europa i altres continents.

El seu Ajuntament, i sobretot els seus companys i amics, la acomiadaren de forma massiva, amb el sentiment d'un gran buit i una gran pèrdua, com a amiga i companya.

Estes breus paraules en record seu volen ser un agraïment a la seua labor del tot el Comité Organitzador que treballàrem amb ella durant tants anys i que continuarem el seu treball en cada certamen.

El Comité Orqanitzador del Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València".