Angel Crespo García

BANDA SIMFÒNICA DE LA SOCIETAT MUSICAL D'ALZIRA (VALÈNCIA)

 

 

 

HISTORIAL DE LA BANDA

És una de les agrupacions musicals valencianes que major prestigi ha obtingut en els 30 anys de funcionament de l'entitat que està declarada d'utilitat pública.
La Societat Musical d'Alzira dedica especial atenció a la formació d'educands de l'escola de música. A les seues aules estudien més de tres-cents alumnes en les especialitats de solfeig i instrument que nodrixen les plantilles de la Banda Juvenil, l'Orquestra de Cambra, Cor i Grup de Metalls. La seua labor pedagògica es reflectix en els més de setanta músics professionals que han eixit de la seua escola de música.
La trajectòria de la banda de la Societat Musical d'Alzira va lligada al Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València"; des de 1972, fins a 1974, perticipa en el dit certamen, on aconseguix cadascun dels anys un segon premi; al 1975 va participar en la primera secció i obtingué un primer premi que culminà la seua participació en la Secció Especial B. En el Certamen de València dels anys 1979, 1983 i 1988, aconseguix dins de la Secció Especial A, el tercer i el segon premi. Al 1994 obté el primer premi i menció d'honor en la Secció Especial del dit certamen.
Des de la seua fundació ha tingut com a directors José Sanchis Chapa, Francisco Hernández Guirado, Ernest Artal, Ramón Herrero, Nicanor Sanz; i des de 1992, Ángel Crespo. Al desembre de 1996, l'Ajuntament d'Alzira li atorgà la insígnia d'or amb l'escut de la ciutat.