José Miguel Micó Castellano

UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA (VALÈNCIA)

 

 

 

HISTORIAL DE LA BANDA

La Banda Simfónica és el pilar fonamental de la Societat Unió Musical de Llíria. Al llarg de la seua història ha proporcionat gran quantitat d'intèrprets que ara ocupen plaça a les agrupacions musicals i conservatoris més importants d'Espanya. Ha guanyat més de 50 primers premis en certàmens nacionals i internacionals, d'entre el quals destaca l'èxit obtingut a Kerkrade (Holanda) l'any 1962, en ser la banda amb major puntuació i aconseguir la menció d'honor i la bandera de Sant Lambert.
Les actuacions a Espanya han estat nombroses a ciutats com ara Barcelona (Olimpíades 92), Madrid (primera banda que actuà al Teatre Reial), Múrcia, Alacant, Palma de Mallorca, Oviedo o Tenerife.
Entre les actuacions per l'estranger, destaquen les efectuades a París, Londres, Viena, Ginebra, Brussel·les, Dortmund, Roma (davant de Sa Santedat el Papa Joan Pau II), Nova York, Washington, Ciutat de Mèxic i a l'estiu passat, a Hitatxi, Kawagutxi i Tòquio.
Ha realitzat diversos enregistraments de música d'entre els quals destaquen l'obra Belmonte de Carles Santos i La Nostra Música, amb el cantat Francisco.
També han estat nombroses les aparicions en diferents programes de televisió.
Com a directors invitats han actuat, entre d'altres, Antoni Ros Marbà, Enrique García Asensio, Bernardo Adam, Juan Garcés, Miguel Gorrea, etc.
Des d'agost de 1997 el director titular és el mestre José Miguel Micó Castellano, amb el qual la Banda Simfònica va obtindre l'última menció d'honor al Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València".