Eduardo Arnau Moreno

SOCIETAT INSTRUCTIVA UNIÓ MUSICAL DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA (VALÈNCIA)

 

 

 

HISTORIAL DE LA BANDA

La primera banda simfónica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna és una de les primeres agrupacions centenàries de la Comunitat Valenciana. Concretament el Diumenge de Rams de l'any 1883 es féu la seua presentació a Tavernes de la banda de música de la ciutat que va tindre com a primer director Lorenzo Sancho. El senyor Gómez Pons facilità l'adquisició de l'instrumental.
L'any 1928 la banda es dividí en dos i es constituí una altra de nova amb el nom Centre Artístic Musical; l'any 1939 es tornen a unir les bandes en una sola agrupació.
L'any 1969 se'n fa càrrerc com a director Eduard Arnau i Moreno el qual en poc temps aconseguix millorar notablemente el nivell musical i enquadrar-la en la Primera Secció. L'any 1979 ja participa en la Secció Especial A (màxima categoria), on es troba actualment.
Des de l'any 1976 la nostra banda participa en els Certàmens Internacionals de Bandes de Música de València on ha aconseguit nombrosos guardons entre altres un primer premi a la Secció d'Honor l'any 1996 i un altre primer premi a la Secció Especial A l'any 1989.
També ha realitzat eixides a diversos països europeus com ara Alemanya, Rússia i Itàlia, on les crítiques musicals han estat molt positives.
Actualment compta amb uns 180 músics federats, i més de 60 d'ells són músics professionals que treballen a conservatoris, orquestres, bandes de tot arreu de l'Estat espanyol.
La Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna a més de la banda simfònica compta amb: escola de música (amb més de 300 alumnes), orquestra clàssica juvenil, orquestra de cambra, quintet de vent, quartet de saxofons i de corda, grup de metall
Actualment són més de 1000 els socis que recolzen la labor educativa, artística i musical desenrotllada per la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes.