Anterior Siguiente

Secció Tercera

Cercle Instructiu Musical de Xirivella (Valencia)

Director : Serafín Martínez Marz

Obra libre: "Overture To a New Age", de Jan de Haan.

    El naixement d'esta banda de música es remunta als anys 1922-1923, l'any 1924 se'n va designar la primera Junta Directiva i es denominà oficialment Banda de Música Unió Patriòtica.

    L'any 1929, concretament el dia de Santa Cecília, es va fer la inauguració del nou edifici, i aprofitant l'esdeveniment es va homenatjar el president fundador Pasqual Arbós Sena. Va assistir l'alcalde de València, el marqués de Sotelo, i diversos regidors del dit Ajuntament.

    Des dels anys 1929 i 1930 la banda de música actuà a diverses poblacions de la comarca, per este motiu va haver de perfecionar-se i quedà tan ben preparada que l'any 1931 va participar en el certamen de la localitat de Torrent, on va aconseguir el segon premi.

    Passats uns anys la banda va aconseguir un alt nivell artístic. Gràcies a aquell esforç realitzat, hui es troben bons professors, directors i músics de la localitat de Xirivella, repartits per la geografia espanyola.

    Actualment la banda de música d'esta societat posseïx una escola d'educands que té la col·laboració de la l'Ajuntament de Xirivella, en la qual s'impartixen classes de solfeig, metall, piano, guitarra, fusta i percussió, dirigides per Serafí Martínez i el mestre Raul Seguí, tot això té la col·laboració de l'actual president José Correa Beltrán, que acompanyats de la junta directiva tracten de portar la banda als seus majors èxits.

    1968. Certamen de Música de València, secció segona, tercer premi i primer de direcció.

    1968. Certamen de la població de Cullera, primer premi.

    1987. Concurs Provincial de Bandes de Musica Civils de l'Excma. Diputació de València, segon premi.

    1987. Participa en el Certamen Internacional de bandes de la Ciutat de València on obtingué el segon premi.