Anterior Siguiente

Secció Tercera

Agrupación Musical de Alfara del Patriarca (Valencia)

Director : Llorenç Mendoza Ruiz

Obra libre: "Algemiz" , Dos episodis històrics per a Banda,
de Ferrer Ferrán.
I.- Batalla del Sucro
II.- Dansa dels Conqueridors

    Els antecedents musicals es remunten a finals del segle XIX, quan hi havia dos bandes de música, "Els Panxitos" (republicans) i "Els Jutgitos" (carlins). La rivalitat va fer desapareguen tots dos. Des d'aleshores han sorgit casos aïllats com ara la Sra. Dolores Palau i el Sr. José Sanchis que han estat un referent musical durant anys, encara que sens dubte el fet més notable en el present segle ha estat l'aparició del reconegut mestre, fill d'Alfara, Manuel Palau Boix.

    L'Agrupació Musical d'Alfara del Patriarca es va constituir el 16 de novembre de 1990. Es va crear l'Escola de Música, que al maig de 1995 va ser inscrita a la Conselleria d'Educació i Ciència com a escola de música registrada. Des dels seus inicis és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

    L'any 1993, es va crear el primer grup instrumental i es va donar a conéixer com a banda l'any següent, el 3 de desembre de 1994, ja dirigida pel seu actual director i fundador Llorenç Mendoza Ruiz.

    De les activitats més rellevants realitzades per la Societat cal destacar l'organització dels actes per a l'homenatge al mestre Manuel Palau Boix que la Federació de Societats Musicals li va retre en ocasió del centenari del seu naixement, al juliol de 1993, i en el qual van participar dotze societats de la comarca de l'Horta Nord.

    Des de l'any 1993, participa en les campanyes Retrobem la Nostra Música, promocionades per la Diputació de València

    Actualment l'Escola de Música posseïx una plantilla de 14 professors que atén cada curs a un centenar d'alumnes.

    El seu primer president va ser Josep Marqués Mora. En l'actualitat és Víctor Palanca Palau.