François Boulanger

François Boulanger

François Boulanger, director de l'Orchestre de la Garde Républicaine des de 1997, es va graduar al Conservatoire National Supérieur de Paris, on es va formar en la tradició més pura de l'escola de música francesa. Mentre estudiava al Conservatoire va rebre premis de percussió, harmonia i contrapunt, direcció i piano.

Posteriorment, va guanyar concursos a París, Besançon i Ginebra. Ha col·laborat com a director i solista de piano amb moltes orquestres per tot el món, com la Paris Opera Orchestra, Lyon National Orchestra, Luxemburg Radie Television Orchestra, Ukraine National Symphony Orchestra, Taiwan Orchestra, Tokyo Students Orchestra i Moscow Philharmonic Orchestra.

François Boulanger, que té el rang de coronel en l'exèrcit francés, ha centrat la seua carrera en la conservació de la tradició i la música interpretat per la Orchestre de la Garde Républicaine. Va ser director del Conservatoire de Poissy de 2009 a 2013. És Cavaller de les Arts i de les Lletres i ha rebut la Palma Académica.