Sociedade Musical de Pevidém

Fundada l'octubre de 1894 en Pevidém, la Sociedade Musical de Pevidém és hui una institució de reconegut mèrit cultural i artístic. Des de 2007 és el seu director artístic Vasco Silva de Faria. Des de febrer de 2009, és Institució d'Utilitat Pública, "pels rellevants serveis prestats a la comunitat".

En 1994, amb motiu del seu I Centenari, la Sociedade Musical de Pevidém és distingida per l'Ajuntament de Guimarães amb la Medalla d'Or al Mèrit Associatiu. Va participar en l’"Opening Show" de *Guimarães 2012 - Capital Europea de la Cultura (CEC), on va actuar amb el grup "La Fura dels Baus".

En 2016, ja amb la banda, va participar en el Concert d'Obertura de la 25a Edició de Guimarães Jazz, juntament amb L.U.M.E. - Lisbon Underground Music Ensemble.

En 2015, la banda de la Societat Musical Pevidém participa en el concurs internacional XVI Certamen Internacional de Bandas "Vila de Aranda", a Espanya, on obté el 1r Premi i el seu director, Vasco Silva de Faria, és també guardonat amb el premi de Millor Director del Certamen.

Ja l'any 2018, va obtindre el 3r premi en la 1a categoria en el XII Certamen Galego de Bandas, sent la primera banda no gallega a participar i ser premiada en aquest esdeveniment. L'any 2019, la Banda de Música Pevidém va aconseguir el 2n premi en el 46é Certamen Internacional Bandes Vila d'Altea.

La discografia de la Sociedade Musical de Pevidém inclou dos enregistraments en vinil, sis àlbums d'estudi, un enregistrament en directe i diversos DVD de concert.

El 15 d'octubre de 2016, es va inaugurar l'Academia de Música Comendador Albano Abreu Coelho Lima juntament amb l'Ajuntament de Guimarães.


Vasco Silva de Faria

Vasco Silva de Faria (nascut el 18 d'octubre 1978, Guimarães) és trompetista, professor, director d'orquestra i director artístic. És Doctor en Música i Musicologia – Interpretació per la Universitat d’Évora, Màster en Estudis del Xiquet – Educació Musical per la Universitat de Minho i Màster en Ensenyament de la Música per la Universitat Catòlica. Es va graduar en Trompeta, en l’ESMAE, així com en el Curs d'Instrumentista en Artave com a deixeble de Kevin Wauldron, Stephen Mason i Pierre Dutot.

Va iniciar els seus estudis musicals en 1988 amb el seu pare, Sidónio de Faria i Manuel Silva, ingressant a l'any següent en la Sociedad Musical Pevidém (SMP) i en la Orfeão Coelima.

És Director Artístic de la SMP i la seua Banda, des de 2007, i de l’Orquestra Juvenil de Pevidém, de la qual va ser fundador en 1999.

En l'àmbit de Guimarães2012 - CEC, va dirigir la Banda de SMP en l'Espectacle d'Obertura juntament amb el grup "La Fura dels Baus" i Orquesta Estudio de la Fundación amb el solista Jorge Almeida.

En 2015 va ser distingit amb el Premi al Millor Director en el XVI CIB de Aranda de Duero i amb el Voto de Elogio de l'Ajuntament de Guimarães i de la Junta Parroquial de Pevidém.

També amb la Banda va obtindre el 3r Premi en 1a categoria en el XII Certamen Galego de Bandas, en 2018, i el 2n Premi en el 46é CIBM Villa de Altea, en 2019.

És Professor Convidat Equivalent en el Departament de Música de la Universidad de Minho i professor en el Conservatorio de Guimarães.

És Director Pedagògic de l’Academia de Música Comendador Albano Abreu Coelho Lima. En 2022, l'Ajuntament de Guimarães li va concedir la Medalla d'Or al Mèrit Artístic.