Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost

El Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d'Agost es funda l'any 1978. En els primers anys es nomena el primer director de l'agrupació: José Castelló Rizo. Durant el seu mandat la banda aconsegueix 11 primers premis en diferents certàmens, realitza 33 concerts, 11 festivals i participa en altres 9 certàmens, aconseguint 3 primers premis, 2 segons i un tercer. Posteriorment, la banda fa gires per diferents països com Àustria, Holanda i França.

Al llarg de la trajectòria professional de la banda, l'agrupació ha obtingut 35 primers premis, destacant el certamen de la Ciutat de Cullera en 1997, els primers premis amb Esment d'Honor en la segona secció del certamen internacional “Ciutat de València” en els anys 1988 i 1997, i la tercera secció l'any 2008.

També són destacables els primers premis aconseguits en el certamen provincial d'Alacant en els anys 1991, 1993, en la segona secció en els anys 1985, 1989, 1996, 2003 i 2015, i en la tercera secció l'any 2009.

En l'àmbit fester també ha sigut guardonat, comptant amb el primer premi del certamen de música festera en els anys 1991, 2000, 2004, 2006, 2010.

En els últims anys, els quals la banda és dirigida per José Vicente Algado Climent, la banda ha aconseguit gran quantitat de premis en el Certamen Provincial d'Alacant en els anys 2013, 2015 i 2018. Així mateix, en el Certamen de la Comunitat Valenciana celebrat en el 2018 també va aconseguir el primer premi i Esment d'Honor, i en el Certamen de Música Festera d'Elda es va alçar amb el primer premi en els anys 2017 i 2019.

Altres premis destacables són el primer premi en el Certamen d'Interpretació de Música Festera d'Alcoi l'any 2018 i el primer premi en el Certamen de Música Festera de Cocentaina l'any 2022.


José Vicente
Algado Climent

José Vicente Algado Climent naix l'any 1981. Comença els seus estudis en el Centre Musical “Puig Campana” de Finestrat de la mà del seu pare, continuant-los en el conservatori “José Pérez Barceló” de Benidorm, i posteriorment en el conservatori “Óscar Esplá” d'Alacant, on finalitza els seus estudis com a professor de trompa.

L'any 1999 inicia la seua carrera en l'àmbit de la direcció, assistint a cursos de direcció amb Frank de Vuyst, i Douglas Bostock. A més, estudia composició en el Conservatori Superior de Música d'Alacant, i es gradua en direcció d'orquestra en el Conservatori Superior de Música de Múrcia.

Com a director ha dirigit diferents formacions, com ara l'Orquestra Simfònica de la Catedral de Madrid, Orquestra de la Universitat de València, Banda Nacional de Concerts de Cuba, Rundfunk-Blasorchester Leipzig i Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Múrcia, entre altres.

A més, ha sigut director titular de l'Agrupació Coral de Finestrat, la Banda del Centre Musical “Puig Campana” de Finestrat i l'Orquestra de Cambra de la Unió Musical de Benidorm entre altres, i actualment dirigeix la Banda del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d'Agost, la Unió Musical de Polop de la Marina i l’Ateneu Musical de la Vilajoyosa.

També s'ha de fer esment als diferents premis que ha aconseguit, com el premi al millor intèrpret en el “International Music Camp” de Minot, la batuta del mestre “Guillermo Tomás”, atorgada per la Banda Nacional de Concerts i el Ministeri de Cuba, a més d'haver guanyat 12 certàmens amb el CAC “Verge de la Pau”, sent guardonat en 2018 amb el Premi al Millor Director en el certamen de la Comunitat Valenciana.