Agrupació Musical d’Agullent

La data del primer testimoni sobre l'existència d’una banda de música a Agullent és de l'any 1815, però és en 1883 quan realment es creà una Banda.

Sota la direcció de Josep M. Bru l'any 1990 es presenta al Certamen de Bandes de la Diputació de València.

En 1994 es presenta al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on aconsegueix el 3r premi sota la direcció de D. Antonio Ribera.

Des de 1996 fins al 2001 dirigeix la mateixa En Rafael Albert. En 1997 acudeix per 2a vegada al Certamen de Bandes de la Diputació de València.

Des de 2003 fins a 2008 és director de l'Agrupació Sr. Carlos Revert, aconseguint en 2004, 2005 i 2006 el 1r premi a la interpretació en l'Entrà de Bandes de Moros i Cristians d'Ontinyent i el 29 de gener de 2005, el 2n premi al Certamen de Música Festera d'Altea la Vella.

Des del 2008 fins a l’actualitat es fa càrrec de la banda el músic agullentí En Jose Antonio Casanova Insa. Durant aquest temps la banda va obtindre el 2n premi al XXIV Certamen Nacional de Música de Moros i Cristians d’Elda en 2009, el desembre de 2010 obté el 3r premi al Certamen Nacional de Bandes Ciutat de Múrcia. A més, participa en el Certamen Provincial de la Diputació de València del 2012, aconseguint un 2n premi i en 2015 al Certamen de Bandes de Música de Cinema Ciutat de Cullera obtenint també 2n Premi, així com 1r premi a la interpretació eixe any a l’Entrada de Bandes d’Ontinyent. Però és el 2019 on la banda guanya el Primer Premi al III Certamen d’Interpretació de Música Festera d’Alcoi. A més de tornar a guanyar el Premi a la millor Interpretació de l’Entrada de Bandes d’Ontinyent de 2019 i 2022.


José Antonio Casanova Insa

Naix a Agullent en 1979. Comença els seus estudis a l'Escola de Música “Amanci Amorós Sirvent” d'Agullent, després continua els seus estudis al Conservatori d'Ontinyent i finalitza el Grau Superior al Conservatori “Joaquin Rodrigo” de València amb les més altes qualificacions. A més, és Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes per la Universitat Politècnica de València.

Ha realitzat cursos de perfeccionament de clarinet i estudiat amb J. Luís Estellés, Carlos Gil, Eric Hoeprich, Miguel Espejo, Enrique Pérez, Fabrizzio Meloni, Antony Pay, Philippe Cuper, Toni Ribera, Vicent Alós, Rafael Albert, entre d'altres i de forma especial amb Jose Vicente Herrera (Solista de l'Orquestra de València)

Ha estat professor de clarinet en diversos conservatoris i escoles de música. En l’actualitat és professor de clarinet per oposició al Conservatori Professional d’Ontinyent.

Ha actuat amb l'Orquestra de València sota la direcció dels mestres Yaron Traub, Pinchas Steinberg i Miguel Angel Gómez Martinez. Forma part del Quartet de Clarinets “A Tempo” amb el que ha realitzat concerts per tota la geografia espanyola, destacant el Concurs de Música de Cambra “Monserrat Alavedra” de Tarrasa on foren finalistes. Amb aquest grup té enregistrats dos CD's un titulat “Homenatge a Jean Françaix” i l'altre titulat “Vocabularis”, amb obres de compositors valencians per a quartet de clarinets.

Ha estudiat anàlisi i harmonia amb Jose Mª Bru i Tomàs Gilabert. Estudia direcció de Banda amb Jose Rafael Pascual Vilaplana i Frank de Vuyst.