Anterior Siguiente

Secció Tercera

Sociedad Musical de Banyeres de Mariola (Alicante)

Director : Diego Niñerola Esteve

Obra libre: "Russian Christmas Music", de Alfred Reed.

    La Sociedat Musical de Banyeres de Mariola (Alacant) va ser fundada l'any 1974. El seu primer director va ser José Maria Vicedo, que també va crear l'escola de música.

    Al 1977 assumí la direcció José Miguel del Valle. En esta etapa la banda intervingué en el programa de TVE Pentagrama.

    Des del 1987 fins al 1991 la direcció de la banda la té Gregorio Ballester i Francisco José Molina. Es produïx la potenciació de l'escola de música, s'inicien les obres de rehabilitació del local social i se celebren els 150 anys de la creació de la primera banda de música a Banyeres (1840-1990).

    Al 1992 s'hi incorpora l'actual director, Juan Iznardo, i s'hi inicien nous projectes, alguns ja realitzats com la conversió de l'escola de música en l'actual Conservatori Municipal de Grau Elemental; s'han realitzat també dos enregistraments de música de Moros i Cristians i un enregistrament commemoratiu del seu 25 aniversari. Entre els projectes de futur està la incorporació d'instruments de corda.

    A banda de les actuacions dins la geografia valenciana, cal destacar l'actuació com a banda convidada a la Trobada Provincial de Bandes de Música de Terol, que tingué lloc a Alcorisa (1996), i les seues actuacions a Campan (Pirineu francés) al 1996 i al 1998 .

    També al 1998 va actuar dins la programació de bandes del Palau de la Música de València i a Barcelona a les Festes de la Mercé. Al novembre d'eixe mateix any participa en el programa Pentagrama de RTVE a la Comunitat Valenciana.

     Dels guardons cal destacar el segon premi (1979) i primer premi (1994) al certamen de la Diputació Provincial d'Alacant i al 1998 el primer premi de la secció tercera al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València.