Anterior Siguiente

Secció Tercera

Diego Niñerola Esteve

Sociedad Musical de Banyeres de Mariola (Alicante)

    Diego Ñinerola Esteve naix al 1974 a Llíria. lnicià els seus estudis de música a l'ateneu musical i d'ensenyament Banda Primitiva de Llíria. Obtingué la titulació que el capacità com a professor de tuba i bombardí.

    Estudia harmonia i melodia acompanyada dirigit pel professor José Manuel Aparici, i obtingué el premi d'harmonia 1993 del Conservatori Superior de Música de València. Entre 1995 i 1998, assistí als cursos de contrapunt i fuga.

    Durant l'any 1997 va estudiar direcció d'orquestra impartida Manuel Galduf, i a partir de 1999 assistí als cursos de composició impartits pel compositor i professor Ferran Ferrer. Completà la seua formació a través de diversos cursos i seminaris dedicats a formes musicals i composició. Compaginà la direcció d'agrupacions musicals i corals, i la docència i les labors d'orquestració i transcripció de partitures per a diversos grups instrumentals.

    Entre 1990 i 1996, va ser professor de música a la Societat San Juan Bautista de Loriguilla (València). Des de l'any 1997 i fins a l'actualitat, impartix classes de música al Col·legi Francisco López Latorre de Llíria. Al 1998 s'incorpora al personal docent de l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria fins a l'actualitat.

    Entre 1997 i 1998 dirigix l'agrupació musical Vicente Giménez de Llíria (València), i al 1999 ocupa la direcció de la Jove Orquestra de l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria. Al 1999, ocupà el càrrec de director de l'Agrupació Coral de l'Associació Musical de Quartell (València).

    En l'actualitat, dirigix l'Agrupació Coral de l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.