Anterior Siguiente

Secció d'Honor

Rafael Sanz Espert

Banda Simfònica "Lira Carcaixentina" de Carcaixent (Valencia)

    Rafael Sanz Espert, va nàixer a Llombai (València) 1960: José Cardona Lahoz i Antonio Daniel Huguet van ser els mestres que més van influenciar en la seua trajectòria musical. Titulat superior en música, va ampliar estudis a París i a Rotterdam. És metafísic, zenista i membre numerari de l'Associació Nacional de Medicina Quàntica, Neurociències i Bionergética. Titulat, en Tècniques Mentals Tibetanes per la "Open University of Advances Sciencies" de Florida (USA).

    Ha estat professor de la Banda Municipal de Castelló de la Plana i del Conservatori municipal "Mestre Vert". Ha dirigit diverses bandes i orquestres com a director invitat, i entre elles, en diverses ocasions, la Banda Simfònica Municipal de Madrid i "The United States Army Orchestra", agrupació oficial de la Casa Blanca a Washington DC.

    Des de 1987 té el càrrec de director honorari de la Societat Unió Musical de Llombai. En qualitat de director titular ha dirigit les bandes de/d': Xàbia (Alacant), Rafelguaraf, Llombai, Cieza (Múrcia), Unió Musical de Sueca (primer premi i menció d'honor 87), Alberic, Unió Musical de Carlet i Unió Musical de Llíria (93-97, i ha obtingut el primer premi i menció d'honor de la Secció d'Honor del Certamen de València, juliol 97, i diversos més).

    Realitza assíduament, en qualitat de professor, cursos, masterclass i seminaris de direcció d'orquestra i banda, entre ells, a la Universitat de Berklee (Boston, EU).

    En l'actualitat és mestre-director titular de "La Filharmònica" de l'Alcúdia (València) (primer premi de la Secció Especial a la Vila de Leganés, Madrid 98) i de la Lira Carcaixentina (primer premi i menció d'honor de la Secció Especial al Certamen de València. Se li atorga a títol personal i de manera extraordinària, la menció especial del jurat a la millor direcció per la seua actuació). Està en possessió de la medalla d'or de les Belles Arts Col·lectives. És professor de la Banda Municipal de València, plaça que ocupa per oposició des de 1985.