Anterior Siguiente

Secció d'Honor

Banda Invitada
Banda Municipal de Valencia

Director: Pablo Sánchez Torrella

Programa:
Ángeles Algarra (Pasodoble), de E. Ortí
"Daphnis et Clohé" (2ª suite), de M. Ravel.
I.- Amanecer
II.- Pantomima
III.- Danza general

    Al 1901 el regidor de l'Ajuntament de València, periodista i crític d'art, Vicente Ávalos Ruiz, va proposar a la màxima autoritat musical de l'època, Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal davall la direcció de Santiago Lope, el qual va dirigir el primer concert de la banda el dia 8 de desembre de 1903 a la Plaça de Bous, a la qual va interpretar, a més de diverses obres, per primera vegada "L'entrà de la murta" composta pel mestre Giner per al primer concert de la Banda Municipal.

    Dirigida pel mestre Lope l'agrupació valenciana va aconseguir innumerables èxits. Entre ells, tres primers premis en el Certamen Internacional de Bilbao, dut a terme al 1905.

    Al llarg del temps la Banda Municipal ha tingut al capdavant diversos director titulars: els mestres Vega, Ayllón, Palanca, Ferriz, Garcés i Ribelles, i ha conservat sempre el seu alt nivell artístic. Actualment és director el mestre Pablo Sánchez Torrella.

    La Banda Municipal fa una mitjana anual de noranta actuacions, entre les quals destaquen els concerts dutas a terme per cicles al Palau de la Música, als barris perifèrics, pobles de la Comunitat Valenciana, i a diverses ciutats europees, i la seua participació en els actes protocol·laris de l'Ajuntament.

    Està en possessió de la medalla d'or al mèrit en les Belles Arts, condecoració concedida per l'Estat espanyol.