Anterior Siguiente

Secció d'Honor

Pablo Sánchez Torrella

Banda Municipal de Valencia

    Pablo Sánchez Torrella va nàixer a Paterna. Va estudiar davall la tutela dels mestres Cervera, Blanquer, Cabeza, Lapiedra, Ferriz i García Asensio. També ha estudiat dirigit pels mestres Wangenheim i Celibidache. Com a becari ha assistit a cursos internacionals a Alemanya i Santo Domingo, i va ser seleccionat per a actuar en el concert de clausura.

Ha dirigit la Banda de Granaders de la Reina d'Anglaterra, la de la Universitat de Yale, l'orquestra de Professors de Música d'Holanda, l'orquestra de València, les bandes municipals de València i Barcelona, l'orquestra del Conservatori de València, l'orquestra Nacional de Santo Domingo, i les de Palma de Mallorca, Nuevo Apolo, etc.

    Ha estat director del conservatori i de l'Orquestra i Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria. Ha donat concerts a Holanda, Alemanya, Itàlia, Àustria, França i als Estats Units.

    Ha dirigit les bandes valencianes de Riba-roja, Villanueva de Castellón i CAM de Montcada.

    Dirigint la Unió Musical de Llíria ha participat en el Certamen Internacional de València, en el qual va aconseguir primers premis mitjançant obres transcrites per ell, com ara La consagració de la primavera o El mandarí meravellós.

    Està en possessió de la medalla d'honor al millor director del Festival Wig 1975, fet a Viena. Al 1979 va guanyar el primer premi nacional de Direcció d'Orquestra Manuel Palau. Ha participat com a director en una gira per la República de Mèxic, i va fer la seua presentació oficial a Mèxic DF, al Palau de Belles Arts.

    És membre numerari de la Societat General d'Autors d'Espanya i Compositors Simfònics Valencians.

    Des de 1959 ha pertangut a la Banda Municipal de València com a professor i director en funcions, fins a ocupar la titularitat de la Banda Simfònica Municipal de Madrid al 1986 fins a 1992. Ha estat professor de direcció d'orquestra del Real Conservatori Superior de Música de Madrid i director de l'orquestra en la temporada de sarsuela del Nuevo Apolo de Madrid. Des de 1992 és director titular de la Banda Municipal de València.