HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Ferrer Ferran
Ferrer Ferran

FERRER FERRAN

Llicenciat en direcció d'orquestra de vents i composició per The Royal Schools of Music, a Londres, catedràtic de composició al Conservatori Superior de Música de Castelló i professor numerari al Conservatori Professional de Música de València en l'especialitat de composició, acompanyament i orquestra, director titular de la Banda Primitiva de Paiporta i de l'Orquestra de Vents Allegro a Espanya. També és director artístic de la Banda Simfònica Provincial de Ciudad Real i professor principal al Cors Biennale in Direzione di Banda a Aosta (Itàlia), activitat que compartix amb la de concertista i director d'Allegro Centre Musical. És membre de la WASBE.

Les seues dos simfonies Tormenta del Desierto i La Passió de Crist, consagren Ferrer Ferran com un dels millors compositors europeus del moment, definit, segons la crítica com: "un compositor capaç de combinar la tècnica amb una gran creativitat, que fusiona la música d'avantguarda amb el pur llenguatge del romanticisme, per a crear un ambient ple de color, nou en esta època i escrita per a esta agrupació"; "Ferrer Ferran, gran estudiós del conjunt de vents i percussió, aconseguix amb les seues composicions una sonoritat uniforme i atraient, de manera que tracta esta agrupació com un conjunt sonor simfònic...", "... el compositor Ferrer Ferran, va posar en faristol dos peces pròpies, en les quals va lluir la seua facilitat instrumentadora, la riquesa dels seus timbres, l'espectacularitat de les seues solucions i, sobretot, la faceta melòdica que es contraposa a una harmonització ben travada capaç de descriure ambients, moments i persones." La seua tercera Simfonia The Great Spirit complix tots els propòsits i ha rebut de la crítica internacional els millors elogis i premis, de manera que consolida Ferrer Ferran com un compositor d'una demostrada trajectòria d'alta condició.

Les seues obres, especialment música escrita per a formacions de vents, tant cambrística com simfònica, han sigut estrenades i interpretades a auditoris de reconeixement no solament al nostre país, sinó arreu del món. Cal destacar les seues composicions escrites per a solistes de prestigi com són ara: Jesús Fuster, Rubén Marqués, Javier de la Vega, Xavier Richart, Vicente López, Javier Bonet, Spanish Brass Lour Metals, Amores, Strombor Brass, Duo Parsax, Vicente Alberola, Luis Andrés Faus, Patrick Sheridan, Nobuya Sugawa, Christian Lindberg, Tim Buzbee, entre molts altres.

Les seues composicions; Bassi la marioneta, Aljama, En un lugar de la Mancha, Còmic Overture, Ceremonial, Miticaventura, Echo de la Montagne, Juana de Arco, El Ingenioso Hidalgo, El Misteri del Foc, Castelo do Inferno han sigut premiades en concursos de composició a Maribor (Slovenia), Algemesí (València), Santa Cruz de Tenerife, Corciano (Itàlia), Bigastre (Alacant), Novi Liguri (Itàlia), Torrevella (Alacant).

Les seues obres han sigut editades a Espanya per Rivera, Piles i Abmúsica, París en l'editorial Combre, BIM per a Suïssa i a Holanda per Molenaar i Dehaske amb la firma Ibermúsica, i cal tindre en compte que estes dos últimes són les dos editorials més importants d'Europa de música escrita per a banda. En l'actualitat Ferrer Ferran escriurà totes les seues composicions per a l'editorial holandesa Ibermúsica. La seua música ja ha sigut interpretada en els cinc continents.

Tota la seua música està registrada en CD, de manera que ja té gravats dotze CD integrals de la seua producció, titulats Mar i Bel, Miticaventura, La Passió de Crist, Ceremonial, Magallanes, Echo de la Montagne, El Ingenioso Hidalgo, La Torre de Hércules, El Rugir del Kimbo , Red Dragon, The Great Spirit i Jungla.

Ferrer Ferran ha sigut director titular d'algunes de les bandes més destacades de la Comunitat Valenciana i en la seua carrera com a director ha rebut més de vint premis i grans elogis quant a crítiques i reconeixements, i com a director invitat ha dirigit per quasi tot el territori espanyol a més de a Alemanya, França, Bèlgica, Holanda, Veneçuela, Itàlia, Portugal, Grècia i Argentina.

Últimament Ferrer Ferran escriu exclusivament tota la seua música per peticions i encàrrecs i ha completant així la seua agenda vista en dos anys ja complets de producció.