HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Francisco Zacarés Fort
Francisco Zacarés Fort

FRANCISCO ZACARÉS FORT

Va nàixer a Albal, València, i va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València, on va obtindre els títols superiors en les especialitats d'harmonia, contrapunt, composició i instrumentació, solfeig i teoria de la música, transposició i acompanyament, direcció d'orquestra i cors, trombó, pedagogia musical, i musicologia. Estudis que va ampliae a diferents cursos d'especialització d'història i teoria de la música, anàlisi, composició, direcció, musicologia., tant nacionals com internacionals.

Les seues composicions han sigut interpretades a Portugal, Anglaterra, França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Israel, Holanda, Suècia, Japó, Noruega, Alemanya, EU, Dinamarca, Luxemburg, etc., i han sigut utilitzades com a obres obligades i de lliure elecció a diferents certàmens tant nacionals com internacionals: WMC Kerkrade (Holanda), flicorn d'or a Riva del Garda (Itàlia), Certamen de Bandes Amateurs a Lille (França), Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, Certamen Provincial de València, Certamen de la Comunitat Valenciana, Certamen Ciutat de Múrcia, Certamen Provincial de Bandes de Pontevedra (Galícia), etc. A més, compta amb una discografia de diversos Cd, on s'arrepleguen gran part de les seues obres.

Ha sigut membre dels jurats: XIX Certamen Provincial de Bandes de Música de València (1995), Certamen de la Comunitat Valenciana (1996), XXII edició del Concurs Internacional de Composició Original per a Banda a Corciano, Itàlia (2001), Concurs de Composició de Pasdobles Ciutat d'Alzira (2.006), Certamen de Música Festera de Rafelguaraf (2.007), Certamen de Bandes d'Alginet (2008), Concurs de Composició per a Banda i Cor de la FVSM (2009).

Premis:

  • 1986. Premi d'Honor per unanimitat del Conservatori de Música de València en l'especialitat d'harmonia i melodia acompanyada.
  • 1995. 1r. premi del 1r. Concurs de Composició per a Banda (WMC), amb l'obra DIPTIC SYMFONIC, a Kerkrade, (Holanda). Va ser obra obligada en el Certamen de Kerkrade de 1997 en la Divisió de Concert.
  • 1999. 1r. premi de l'International Trumpet Guild 1999 Composition Contest (ITG), amb l'obra THREE PORTRAITS for Trumpet, Mezzo and Piano, organitzat per la George Washington University de Washington DC, els Estats Units.
  • 1999. 1r. premi del 1r. Concurs de Composició per a Dolçaina i Banda de Música, CIUTAT d' ALGEMESÍ , amb l'obra ABSTRACCIONS EUFÒNIQUES per a DOLÇAINA i BANDA.
  • 2000. 1r. Premi del 21é Concurs de Composició d'Obres Originals per a Banda en el seu 1a Categoria, a la ciutat de CORCIANO (Itàlia), amb l'obra "RESPIGHIANA ".
  • 2002. Premi del I Concurs Internacional de Composició Arturo Duo Vital a la ciutat de Castro Urdiales (Cantàbria), amb l'obra "VITALIAN CONCERT".
  • 2002. 1r. premi del VIII Concurs de Composició per a Banda de Música Rafael Rodríguez Albert, 2001 ( Edició Internacional ) de la Diputació Provincial d'Alacant, amb l'obra "LUCENTUM SYMPHONY".
  • 2007. Menció d'honor del 1r. Premi Internacional de Composició de Música per a Banda Vila de Muro a la millor obra presentada, amb l'obra IN VERSUS.
  • 2008. Premi EUTERPE de la Federació Valenciana de Societats Musicals, amb l'obra LUCENTUM SYMPHONY.
  • 2008. Premi del 6t Concurs Internacional de Composició ROMUALDO MARENCO de la Ciutat de Novi Ligure, Alesandria (Itàlia), amb l'obra LUX MUNDI.
  • 2009. 2n premi del Second Tòquio Kosei Wind Orchestra Composition Competition i el Premi Especial Frederic Fennell, a Tòquio, (el Japó), amb l'obra: DE CAUSIS - The Order of the Chaos. Obra obligada en el 125é Certamen Internacional de Bandes de València 2011, Secció d'Honor.
  • 2010. 3r premi i premi del públic del Concours International de Composition pour Orchestre d'Harmonie d'Harelbeke (Bèlgica), amb l'obra: Triodion - El llibre de les Tres Odes.
  • 2011. 2n premi en el Concurs Europeu de Composició per a l'Orquestre National d'Harmonie des Jeunes de la CMF.

En l'actualitat és professor de l'assignatura de contrapunt i fuga al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, on ha impartit cursos especialitzats de direcció, anàlisi, harmonia i composició.