JOAN RIBÓ I CANUT


Un any més, aprofite aquesta oportunitat per a donar la benvinguda a totes les bandes de música que participaran en la 131 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València. Benvinguts i benvingudes, músics i músiques, aficionats i aficionades al més veterà i de major repercussió de tots els concursos de bandes de música que se celebren al món anualment.

Com en totes les edicions, en aquesta de 2017 tindrem un gran component internacional ja que comptarem amb 21 bandes, 17 en la fase de concurs més 4 convidades. A més, hi tindran presència bandes internacionals, que vindran des de diversos racons d'Europa i els EUA a competir amb les bandes de música de diverses ciutats espanyoles. Per descomptat, també competiran amb les bandes de música valencianes, que ens demostraran la seua gran qualitat i el seu minuciós treball de perfeccionament, realitzat durant tot un any, per poder aconseguir, amb sana rivalitat, el màxim reconeixement que suposa obtindre alguns dels apreciats premis en cadascuna de les quatre seccions del concurs.

A més de les quatre seccions de concurs, que se celebraran al Palau de la Música, s'han consolidat els extraordinaris concerts del Precertamen, els quals obrin la música de banda a la ciutat. Tot plegat arriba a sis barris diferents, en què el veïnat i el turisme que ens acompanyen han pogut gaudir de la música de banda i del bon fer de les sis agrupacions musicals que hi han participat: bandes internacionals, estatals, de la Comunitat Valenciana i també de la nostra pròpia ciutat.

Convide a tots els valencians i valencianes i a totes aquelles persones que estiguin en aquestes dates a la nostra ciutat, que s'animen a conèixer i a gaudir de la millor música de banda del món, a través dels concerts d'un certamen que és, per història, tradició, qualitat i importància, el millor certamen de bandes del món.

Joan Ribó i Canut
Alcalde de València