Koninklijke Harmonie Sint Cecilia De Schelle


Koninklijke Harmonie Sint Cecilia De Schelle

HISTORIAL DE LA BANDA

L'any 2012, la Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Schelle celebra el seu 175 aniversari, aniversari que es festejarà amb multitud d'esdeveniments.

Quan allà per l'any 1837 es va fundar l'associació, el món era molt diferent. En aquell moment, Bèlgica era un país de recent formació, existia des de feia tan sols 7 anys. La pereta elèctrica i el telèfon encara no s'havien inventat i tampoc circulaven vehicles pels carrers. En aquells temps, una orquestra no sols tocava junta, els seus integrants també havien de conviure. Quan l'orquestra es reunia hi havia rialles i festes, però també hi havia plors quan era necessari.

Els temps han canviat i el món s'ha convertit en un xicotet poble, però l'associació seguix existint. Actualment, ens trobem davant d'una jove i dinàmica orquestra amb la mateixa calidesa i respecte per la tradició, però que també oferix una imatge fresca i actual. Molts d'estos jóvens estan treballant en el que serà l'orquestra del futur. Estes raons són més que suficients per a celebrar el nostre aniversari i un viatge de concerts és l'ocasió perfecta per a fer-ho. Després d'un viatge de concerts a Xina l'any 2010, que va resultar ser un gran èxit, esta vegada hem triat Espanya, un país amb una antiga i rica història cultural i musical. El nostre objectiu és València, la seu del mundialment conegut Certamen. Viatjarem allí amb un programa variat per a celebrar la festa amb estil, respectant la tradició, però prestant atenció al detall i a l'alt nivell. També pretenem oferir un to juganer i espontani, així com un gest de complicitat a la música espanyola. Celebrarem la nostra festa a Espanya, en el calorós estiu de 2012.

Des de fa més de 10 anys, la Koninklijke Harmonie Sint Cecilia de Schelle és l'única Banda Simfònica de la província d'Anvers que participa en la categoria més alta, la categoria Superior, obtenint les més altes qualificacions en els diferents concursos i certàmens nacionals en què ha participat.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Dirk De Caluwe


Va nàixer en Lokeren, Bèlgica. Va estudiar en els Conservatoris de Gant, Anvers i Brussel·les, on va obtindre el títol cum laude, continuant la seua formació amb classes magistrals en l'estranger.

Compta amb àmplia experiència orquestral com a solista de flauta piccolo.

Ha sigut membre de l'orquestra de l'Òpera Flamenca d'Anvers i de l'Orquestra de la Ràdio Flamenca, actual Orquestra Filharmònica de Brussel·les.

Com a músic d'orquestra, solista, director i en relació amb la música de cambra, ha treballat en un total de 80 gravacions de CD.

En 1992 va començar a treballar com a professor de Direcció d'Orquestra en el Conservatori d'Anvers.

En 1995 va debutar com a Director al capdavant de l'Orquestra del Festival de Brussel·les, amb la que actua anualment en concerts d'òpera amb un ampli repertori.

És un dels pocs directors belgues que ha dirigit l'Orquestra Filharmònica de Londres. Ha dirigit a solistes de la talla de Walter Boeykens, Robert Groslot, Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Toots Thielemans, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, Josep Carreras, Andrea Bocelli, Sting i Joe Cocker.

L'any 2001 va dirigir l'estrena de la versió neerlandesa del musical "Kuifje" de Dirk Brossé i en 2002 en versió francesa, el musical belga amb més èxit de la història.

També en 2002, Dirk De Caluwe va dirigir l'Orquestra Filharmònica de Praga i l'any 2003, va fer el seu debut com a director invitat en l'Orquestra de la Ràdio Flamenca i en la capella de música de les Forces Aèries del Regne dels Països Baixos.

De 1987 a 2007 va ser Director de l'Orquestra Simfònica Nacional Ste-Cecilia Zele.

En els seus 20 anys com a director d'esta orquestra "Superior", l'orquestra es va convertir en una de les associacions de música més prominents de Flandes.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog