Banda Sinfónica de la Casa de la Comunitat Valenciana en Navarra


Banda Sinfónica de la Casa de la Comunitat Valenciana en Navarra

HISTORIAL DE LA BANDA

La Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra va sorgir al setembre de 2001 gràcies a l'interés de diversos músics professionals d'origen valencià i residents a Navarra, que van voler dotar Pamplona d'una banda de música formada per gent jove a la qual poder transmetre la tradició i els valors que hi ha a la Comunitat Valenciana al voltant d'estes agrupacions musicals.

Des dels seus inicis, des de 2001 fins a 2004, va ser dirigida per Francisco Javier Inglés i va guanyar el I Certamen de Bandes de Música de Navarra, i el premi Mariano Martínez atorgat per la Generalitat Valenciana a la millor actuació juvenil.

Al setembre de 2004 Juan José Arraiza es va fer càrrec de la banda fins al 2008, estapa durant la qual va actuar a Gavà (Barcelona) en dos ocasions, Saragossa i Soulz (França). Juan José Torres, va assumir la direcció de la banda entre 2008 i 2011. Entre els viatges realitzats per la banda en esta època cal destacar les visites a Milagro, Riba-Roja de Túria (València) i Castelló de la Plana.

Des del setembre del 2011 Adrià Sánchez Castelló és l'actual director titular, amb ell ha participat en el Festival Internacional de Belfort (França), cicle Músicas de Domingo de l'Ajuntament de Pamplona i espai Música de Bandas del programa oficial de les festes de Sant Fermí. També ha realitzat concerts a Olite, Logronyo, Caparroso, Barañain i Artica.

Entre els objectius d'esta banda simfònica està el foment de la composició de repertori per a esta formació, a la quals importants compositors ja li han dedicat les seues obres.

Actualment la banda simfònica compta amb una plantilla de 60 músics amb una mitjana d'edat de 20 anys, cosa que li atorga una vitalitat i un entusiasme que imprimix en cada concert com a senyal d'identitat.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Adrià Sánchez Castelló

Naix a València el 1983 i comença els estudis de saxòfon a l'escola de l'Agrupació Musical Los Silos de Burjassot (València) de la mà del seu professor José Francisco Muñoz.

Amb 15 anys ingressa al Conservatori Professional de Música de València i al 2002 forma, juntament amb tres saxofonistes més, el Quartet de Saxòfons Quatre en U, formació que col·labora amb la Diputació de València en el programa d'actuacions del SARC.

Al 2005 ingressa en el Conservatorio Superior de Música de Navarra on cursa els seus estudis de pedagogia del saxòfon amb el catedràtic Javier Garayalde. Posteriorment accedix a la Universidad Pública de Navarra per a realitzar-hi el màster en desplegament de les capacitats musicals.

Ha assistit a diferents cursos de perfeccionament de saxòfon amb professionals com ara Manuel Miján, Andrés Gomis o David Ruiz, i de direcció amb els mestres Enrique García Asensio i José Rafael Pascual Vilaplana. Ha col·laborat en diferents orquestres com ara l'Orquesta Sinfónica de Navarra i l'orquestra Sinfonietta Acadèmica de Pamplona, i exercix com a col·laborador habitual de l'Asociación Cultural Banda de Música de Pamplona "La Pamplonesa", davall la batuta de J. Vicent Egea.

Actualment desenrotlla la seua tasca docent com a professor de l'Aula de saxòfon i de banda a diferents escoles de música de Pamplona, i des de 2011 com a director titular de la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra.