atrás

Pre-Certamen

Agrupació Musical "Els Majors de l'Horta Sud"

HISTORIAL DE LA BANDA

Al començament de l'any 2002, naix la idea de formar una Banda de Música de Jubilats i Pensionistes a la Comarca de l'Horta Sud per iniciativa de Fernando Miras Gallego.

L'Agrupació compta actualment amb una plantilla de 65 músics procedents de diferents pobles de la comarca i de la capital, amb els quals es desenvolupen projectes musicals, terapèutics i socials.

Així mateix, és cofundadora de la Confederació Europea de Músics Jubilats i de la Tercera Edat (CEMUJ).

L'any 2005, va actuar en la cloenda de la tercera secció del Certamen Internacional de Bandes de Música, realitzat al Palau de la Música de la ciutat de València.

Així mateix, l'any 2006, va actuar en el Primer Festival de Bandes de Música de Majors de la Comunitat Valenciana realitzar a Alcoi.

L'Agrupació ha sigut presidida per Fernando Miras Gallego, des de la seua constitució l'any 2002 fins al març de 2015, el relleu del qual el va prendre Vicente M. Martínez Escudero.

Ha sigut coordinada musicalment per diversos directors, entre els quals cal destacar Hugo Chinesta que la va dirigir des del començament fins a l'any 2005.

A partir del gener de 2006 i fins a l'actualitat la dirigida Ramón Sorlí Mora.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Ramón Sorlí Mora

Natural de la població de Torrent. Inicia estudis al Conservatori de Música d'esta població i al conservatori de Música de València on va obtindre el títol de professor de fiscorn amb les màximes qualificacions. Va col·laborar amb diverses bandes de la Comunitat Valencia i va impartir classes de fiscorn a Setaigües i al Conservatori Elemental d'Algemesí.

Ha impartit cursets per a escolars de diversos centres sobre la trompeta i el fiscorn. Des de 1993 és professor de l'Escola de Música de la Unió Musical de Torrent. Ha assistit a cursos de direcció amb el mestre Enrique García Asensio i ha dirigit bandes com ara l'Ateneu Musical de Cullera, la Banda Municipal de Castelló i la Societat Musical de Sogorb en la cloenda dels cursos.

Durant un breu període de temps també va dirigir la Unió Musical de Torrent. En el seu currículum s'ha de destacar la possessió del títol de professor de trompeta, harmonia, contrapunt i composició; així com el títol de musicologia i direcció d'honor, curs realitzat amb el mestre Eduardo Cifre Gallego.

També posseïx el títol de direcció d'orquestra, curs realitzat amb el mestre Manuel Galduf Verdeguer.