GLÒRIA TELLO COMPANY


El Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, ja en la seua 133 edició, es configura com un esdeveniment musical de la importància del qual les valencianes i valencians hem de prendre consciència i, sobretot, sentir orgull, perquè molts són els aspectes que el fan únic i prestigiós en tot el món.

La sana rivalitat, l'esforç del treball dur desenvolupat durant tot un any i la il·lusió per guanyar en les diferents seccions on es competix o per fer una magnífica actuació on es participa, reflectix eixe ADN musical que ens caracteritza i que el món de les nostres societats musicals abandera.

Tornem a assistir a una trobada encara més oberta a la ciutadania, que reunix a més de dos mil músics participants en els diferents escenaris on es desenvoluparà, tant en l'esperat precertamen que té lloc als diversos barris de València com al Palau de la Música. A més, és l'únic d'esta magnitud que té un caràcter anual i en el qual més societats musicals, en nombre de músics, participen de la resta de certàmens nacionals i internacionals. També cal tenir en compte un aspecte molt important en estos temps, com és que es tracta del certamen amb més quantitat de diners per premis i per participació.

Del seu caràcter internacional s'ha de remarcar que enguany hi participen un total de vint-i-huit societats musicals de tres continents: vint-i-quatre d'Europa, tres americanes -de Colòmbia, el Canadà i l'Argentina- i una asiàtica, de la Xina. I precisament, en este aspecte, hem volgut que esta edició compte amb un programa que mai s'havia fet, un concert de Gala de Presentació molt especial que reunirà societats musicals d'Amèrica del Nord, Àsia i Europa i que, a manera d'agermanament entre tres cultures del món de les bandes de música, serà el punt d'inici d'una intensa setmana musical.

Fidels a la nostra vocació d'acostar el Certamen a qualsevol persona que vullga gaudir d'este encontre i, gràcies a les noves tecnologies, es retransmetrà en directe a través de la pàgina web del CIBM València. Tot un ventall d'informació on es podran consultar els resultats i els premis de les diferents seccions, així com qualsevol aspecte de rellevància per a la ciutadania.

Aprofite per a donar la benvinguda a les músiques i músics tant de fora com de les nostres terres i, convidar a tot el món a gaudir d'un certamen que s'adapta als nous temps, que manté la tradició, amb una gran presència internacional i valenciana i amb molta vida i èxits per davant.



Glòria Tello Company
Regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador.