JOAN RIBÓ I CANUT


És un verdader plaer poder saludar un any més l'arribada del certamen anual de bandes de música més antic i possiblement també el més prestigiós del món: el Certamen Internacional de Bandes de Música que porta el nom de la «Ciutat de València» i que edició rere edició consolida el seu atractiu i la seua internacionalitat amb la presència de bandes de tot el món.

Este esdeveniment cultural i artístic se celebra davall el paraigua de la Gran Fira de València al juliol i és tot un orgull per a esta ciutat que ama i sent la música, i es disposa a acollir més de 2.000 músics procedents de llocs tan diferents i distants, però units per la música, com ara l'Argentina, la Xina, el Canadà, Itàlia, el Brasil, Bèlgica, Colòmbia, Portugal, Gran Canària, Madrid, Ciudad Real, Toledo, Tenerife o Albacete, entre molts altres llocs als quals se suma la notable presència de bandes de València, Alacant i Castelló.

Música de banda des del 14 de juliol, quan tindrà lloc el concert de la gala de presentació en el qual participaran com a convidades tres bandes de tres diferents continents –Àsia, Amèrica i Europa–, que acabaran interpretant conjuntament el pasdoble València, del Mestre José Padilla, considerada una de les melodies més conegudes i populars en tots els racons del planeta. Sens dubte, serà un moment emocionant i emotiu. Després els concerts preCertamen, del 15 al 17, per a donar pas a les quatre vetlades de les seccions a concurs. Tot un festí per als amants de la música de banda.

Com a alcalde de la ciutat em sent satisfet que el Govern de la Nau apostara des del primer dia al capdavant de l'ajuntament del Cap i Casal per este certamen excepcional, que és un referent del potencial artístic de la nostra ciutat i de la cultura popular valenciana present en tots actes i celebracions que tenen lloc en esta terra que, un any més, és una potència mundial en el que a música de banda es referix i quant a la formació dels nostres xiquets i xiquetes com a músics des de la més primerenca edat. Un fenomen que traspassa fronteres i que ens singularitza en positiu arreu del món.

Els 43.000 euros dedicats a premis en esta edició del certamen, la important ajuda per participació a totes les bandes que concorren en les quatre seccions diferents, el fet que de les 21 bandes inscrites a concurs, a més de 9 de la Comunitat Valenciana, hi haja huit de la resta de l'Estat i quatre estrangeres, o la presència de la Banda Primitiva de Llíria dins de la Secció d'Honor, encara que fora de concurs, amb motiu de la celebració del seu bicentenari, són només un mínim exemple dels molts ingredients que faran d'esta 133 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València un esdeveniment inoblidable.

La meu més cordial i entusiasta benvinguda a València, al costat del meu sincer agraïment, a totes les persones que hi participaran i faran possible que la ciutat de València s'òmpliga de la millor música de banda.


Joan Ribó i Canut
Alcalde de València