DEREK BOURGEOIS


Derek Bourgeois va nàixer al 1941 a Kingston on Thames. Es va graduar amb matrícula d'honor en música en la Universitat de Cambridge, on també va obtindre el doctorat. Va passar dos anys al Royal College of Music, on va estudiar composició amb Herbert Howells i direcció amb Sir Adrian Boult.

Ha compost noranta-tres simfonies, quinze concerts, i moltes altres composicions orquestrals, set grans composicions per a cor i orquestra, dos òperes i un musical, així com una gran quantitat de música de cambra, vocal i instrumental. També ha compost catorze obres per a brass band i set simfonies per a banda simfònica. Ha compost multitud de peces musicals per a produccions televisives.

Entre 1970 i 1984 va ser professor de música a la Universitat de Bristol.

Va ser director de la Sun Life Band entre 1980 i 1983; també durant eixos anys va presidir l'agrupació de compositors de Gran Bretanya i va ser membre del grup musical assessor del consell artístic. Al setembre de 1984 va deixar el seu lloc a la universitat per a convertir-se en el director musical de l'Orquestra Nacional Juvenil de Gran Bretanya. Al 1988 funda l'Orquestra de Cambra Nacional Juvenil de Gran Bretanya, que impartix el seu primer curs a l'estiu de 1989. Al 1990 va ser nomenat director artístic de l'Orquestra Filharmònica de Bristol.

A l'agost de 1993 deixa l'Orquestra Nacional Juvenil per a prendre la batuta de l'escola femenina St Paul's, a Londres. Es va retirar a Mallorca al juliol de 2002, i en la primavera de 2009 torna a Dorset, Anglaterra.