THE DREAM OF WILLY FREEMAN


Willy, un xiquet inquiet de 12 anys, orfe, aferrat al seu poble natal, Glissmouth, divisa tots els dies, des de la xicoteta dàrsena que acaba al vell far, l'horitzó llunyà que no aconseguix veure..., imagina un món nou, més enllà d'on ix el sol.

Un dia, fart, trist però esperançat, s'embarca com a polissó en un vaixell mercant, rumb a Amèrica a buscar una vida millor. Ja en la soledat de la mar, recordarà el que ha deixat arrere, el seu xicotet romanç, el seu únic amor que, inclús sent joc de xiquets, li farà ensombrir la partida..., però seguirà avant, fins a poder aconseguir la seua meta, una nova vida, un somni, el somni de Willy Freeman.

Esta és una obra descriptiva, en tres moviments:

El primer, "Departure from Glissmouth", narra les peripècies de Willy per a embarcar-se com a polissó i anar-se'n lluny del seu poble natal buscant fer realitat el seu somni.

"Remembering his love", el segon moviment, és un tema senzill que l'ompli de melancolia i enyorança al deixar arrere al seu amor. Esta melodia contrasta amb un segon tema, un tema d'ansietat i tempestat interior que a Willy el té amargat, pel fet d'haver d'anar-se'n.

El tercer moviment, "Ellis Island. A new life". A l'arribar a l'illa d'Ellis, una terra nova per a ell, comença a creure que tot canviarà, que li espera un temps d'oportunitats, de sort i d'esperança. El seu somni es farà realitat, lluny..., molt lluny de la seua terra natal.