JOSÉ VICENT EGEA

És titulat superior en composició, direcció de cors i orquestra al Conservatorio Superior de San Sebastián. Va obtindre el Certificate of Advanced Studies de direcció d'Orquestra de la Royal Academy of Music de Londres, becat pel Banc d'Espanya i RAM. Es graduà com a Special Student en direcció d'Orquestra a la Manhattan School of Music de Nova York.

Com a compositor ha rebut encàrrecs del Gobierno de Navarra, Ayuntamiento de Pamplona, Generalitat Valenciana, CDMC, AIE, Orquestra Pablo Sarasate, Auditori Baluard, Ajuntament de València, Diputació d'Alacant, 36·International Horn Symposium-València 2004, Institut Valencià de la Música, Banda Municipal de Pamplona, Fundación Autor - AEOS, Ministerio de Cultura, Ayuntamiento de Soria, Orfeón Pamplonés. Ha guanyat premis com l'Internacional de Tolosa, l'any 1988; Gobierno de Navarra, els anys 1992, 1998 i 2001; BP Internacional Leipzig, l'any 1995; Joaquín Turina, l'any 1998; etc. Han interpretat la seua música l'Orquesta Sinfónica de Navarra, d'Euskadi, de Bilbao, de Múrcia, RTVE, de Sevilla, Real Filarmonía de Galícia, KBS Simphony Orchestra de Corea, Joven Orquesta de la Sinfónica de Galícia, Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petesburgo.

Ha dirigit, entre altres, l'Orquesta Sinfónica de Navarra, d'Euskadi, de la Comunitat de Madrid, Real Filarmonía de Galicia, Solistas de la Sinfónica de Madrid, etc.

Els anys 1992 i 1993 va ser director assistent de l'Orquesta Nacional de España. Ha sigut cap d'estudis de l'Escuela Superior de Música Reina Sofía i professor de l'Escuela de Altos Estudios Musicales de Galicia i de Musikene. En 1993 creà el Grup FINALE, amb el qual va realitzar diverses estrenes i enregistraments (XII, XIV Premios de Composición de SGAE per a la Fundación Autor i CDMC).

En l'actualitat, compagina l'activitat de professor i director de la Banda i l'Orquesta Sinfónica del Conservatorio Superior de Navarra, director titular de la Banda Municipal de Pamplona, compositor i director convidat de diferents grups i orquestres.