PERE SANZ

Pere Sanz realitzà els seus estudis al Conservatori Superior de Música de València, en l'especialitat de percussió, en la qual va obtindre la qualificació d'excel·lent. Posteriorment, va realitzar els estudis de postgrau al Centro de Estudios Neopercusión a Madrid, que completà amb la formació com a director i compositor a Allegro International Music Academy, sota la tutela del prestigiós director i compositor Ferrer Ferran.

Les seues obres Marta Agustín, Bastaixos, Música al vent, Enhorabona, mestres i Santíssima Verge de la Solitud han obtingut primers premis i mencions en concursos de composició en l'àmbit nacional i internacional. A més, han sigut triades com a obres obligades i/o de lliure interpretació en diversos concursos i certàmens nacionals i internacionals. La seua música per a formacions de vent i percussió ha sigut estrenada, interpretada en auditoris de reconegut prestigi, així com registrada en diversos CDs.

Pere Sanz ha sigut convidat com a director per diverses agrupacions de bandes de tot el territori nacional, i ha sigut director titular de la Banda Sinfónica Unión Musical de Coruxo (Vigo) i de la Banda Simfònica Santa Cecília d'Albocàsser (Castelló), en la qual ha sigut, a més a més, coordinador general del Concurs Nacional de Composició Vila d'Albocàsser.

Actualment, i des de l'any 2003, és professor al Conservatori Professional de Música Mestre Tàrrega de Castelló (Espanya), és director titular de la Banda Simfònica de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa (València), activitats que compagina amb la de compositor. Realitza els seus treballs exclusivament a partir de peticions i encàrrecs de diferents associacions i agrupacions, tals com la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, la Societat Musical la Lira de Vilafamés, la Banda Simfònica els Majors de l'Horta Nord, l'Associació Comparsa Cristiana els Ermitans, l'Associació Filà Mora Ibn-Al-Abbar, l'AETYB (Asociación Española de Tubas y Bombardinos), Tulam Duo (Marimab & Vibes), el Quartet de Clarinets Vert, entre altres.