FRANCISCO ZACARÉS FORT

Albal, 1962.

Realitzà els estudis musicals al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Obtingué els títols superiors en les especialitats d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació, solfeig i teoria de la música, transposició i acompanyament, direcció d'orquestra i cors, trombó, pedagogia musical i musicologia.

En la seua producció, nodrida amb més d'un centenar d'obres per als més diversos grups instrumentals i solistes, es poden distingir diferents tendències, des del purament tonal fins a l'atonal. El modal és el llenguatge compositiu que més utilitza, personalitzant les maneres i la forma de ser utilitzats. Alhora, intercala altres llenguatges, creant així amalgames que donen a la seua producció un significat propi.

Les seues composicions són requerides com a obres obligades en concursos d'interpretació: Certamen Internacional de Bandes de València, W. M. C. Kerkrade (Holanda), C. M. F. (França), Certamen Provincial de Bandes de València, Certamen de la Comunitat Valenciana, Flautissim (València), A.T.I. (València, Saragossa), etc.

Ha sigut premiat en concursos de composició: World Music Contest, Kerkrade (Holanda), International Trumpet Guild (EUA), Tòquio Kosei (Japó), Frederic Fennell (Japó), Corciano (Itàlia), Romualdo Marenco, Novi Ligure (Itàlia), Harelbeke (Bèlgica), Confédération Musicale de France (França), Rodriguez Albert-Diputació d'Alacant, Ciutat d’Algemesí (València), Vila de Muro (Alacant), entre altres.

Ingressà per oposició al Cos de Professors de Música i AA. EE. En l'actualitat exerceix la docència de les assignatures d'harmonia, anàlisi i fonaments de composició al Conservatori de Torrent (València).

Ha format part de diversos jurats: Certamen Provincial de Bandes de Música de València, Certamen de la Comunitat Valenciana, Concurs Internacional de Composició Original per a Banda a Corciano (Itàlia), Concurs de Composició per a Banda i Cor de la FVSM, Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló, Certamen Provincial de Bandes de Música d'Alacant, etc.