HUGO CHINESTA

Nascut a Aldaia (València)

Va estudiar amb els professors Ferrer Ferran, Miguel A. Berbis, Miguel A Mateu, Jesús Vizcaino, Claudia Montero, Emilio Calandin, Cesar Cano, José Luis Granell, Pascual-Vilaplana, Jan Cober, Salvador Sebastià, Miquel Rodrigo etc.

Com a compositor, ha sigut finalista en diversos concursos i ha obtingut diversos premis i mencions, com l'accèssit en el XLII Concurs de Composició de Música Festera Ciutat d'Alcoi (2005), menció d'honor en el Concurs de Pasdobles Ciutat de Sogorb (2006). Va ser finalista en Huí Huí Música de la SGAE (2007).

Algunes de les seues obres han sigut seleccionades com a obres obligades en diferents certàmens, com el provincial de Castelló, autonòmic de la Comunitat Valenciana i el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València. Els seus treballs són editats per les editorials AB Música, Rivera Editors, i l'editorial Piles.

Ha sigut guardonat com a director en diversos certàmens: primer premi i menció d'honor en el Certamen Provincial de València (2007), primer premi i menció d'honor en el Certamen Provincial de Castelló (2009), primer premi i menció d'honor en el Certamen Autonòmic de la Comunitat Valenciana (2009), primer premi en el Certamen Provincial de València (2017). També ha registrat diversos treballs discogràfics.

És assessor musical i col·laborador del programa de festes valencianes Cadafal i col·laborador de la revista fallera Actualitat Fallera, en la qual ha escrit diversos articles relacionats amb la música en la festa fallera.

Ha sigut director titular de les agrupacions musicals: Banda Juvenil de la Unió Musical d'Aldaia, S.M La Tropical de Benigànim, UMC d'Altura i l’Agrupació Musical Els Majors de l’ Horta Sud, de la qual és director d'honor.

En l'actualitat és director titular de la Lira d'Alfarp, professor d'harmonia al CEM de Benifaió i director de l'escola de música de la Unió Musical d’Aldaia.