Agustí Charles Soler

Agustí Charles Soler

Natural de Manresa (Barcelona), inicià els seus treballs en la composició contemporània en els anys 80, de la mà de Miquel Roger, Albert Sardà i Josep Soler. Posteriorment, estudià amb Franco Donatoni, Luigi Nono i Samuel Adler, a més de treballar amb Joan Guinjoan, Cristóbal Halffter, J.R. Encinar i Ros Marbà.

Posseeix al voltant de cinquanta guardons, entre els quals destaquen els més importants premis de composició nacional i internacional. També ha rebut encàrrecs de moltes institucions i prestigiosos intèrprets, per la qual cosa la seua música s'interpreta per tot el món. L'any 2003 va rebre el premi de l'Asociación Española de Orquestas Sinfónicas (AEOS) amb la seua obra Seven looks, interpretada per totes les orquestres espanyoles entre les temporades 2004 i 2008.

Ha estrenat dues òperes: La Cuzzoni, esperpent d’una veu, a Alemanya en 2007 i Java suite en el festival de Peralada en 2012, que es va interpretar posteriorment a Barcelona i Basilea.

Té publicats diversos CDs monogràfics amb part de la seua obra orquestral. Al març de 2011 s'estrenà al Staatstheater de Darmstadt (Alemanya) la seua segona òpera, Lord Byron, un estiu sense estiu, amb text de M. Rosich i direcció escènica de A. Romero, amb gran èxit de públic i crítica. Al juny de 2011 ho va fer al Gran Teatre del Liceu.

També és autor de nombrosos treballs relacionats amb la composició i l'anàlisi musical, entre els quals destaquen els seus llibres: Análisis de la música española del siglo XX (2002), Dodecafonismo y serialismo en España (2005), Instrumentación y orquestación clásica y contemporánea (5 volumenes).

És doctor en història de l'art i catedràtic de composició del Conservatorio Superior de Música de Aragón. Actualment ensenya composició en aquest conservatori, del qual és, a més, el seu director.