Claudia Montero

Claudia Montero

Guanyadora de dues Latin Grammy Awards: en 2014, pel seu Concierto para violín i orquesta de cuerdas, millor obra clàssica contemporània i, en 2016, pel seu Cuarteto para Buenos Aires, en la mateixa categoria. Nascuda a Buenos Aires, resideix a València des de 2002, on exerceix com a docent en l'àrea de composició del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló.

Inicià la seua formació musical al Conservatorio Alberto Ginastera de Buenos Aires en piano, pedagogia musical i composició. Va realitzar el màster d'estètica i creativitat musical a la Universitat de València.

Li han comissionat obres: Floraleda Sacchi (arpa, Itàlia), Wolfgang Weigel (guitarra, Alemanya), Mariano Rey (clarinet, Buenos Aires), José Luís Ruiz del Puerto (guitarra, Espanya), Allison Brewster (piano, EUA), Yi Fang Huang (violí, Taiwan/Suïssa), Marcelo Brú (violoncel, Argentina), Guillermo Anad (viola, Austràlia), Piero Bonaguri (guitarra, Itàlia).

Han interpretat les seues obres l'Orquesta de Cámara de Buenos Aires, Orquesta Crescendo, Orquesta de Cámara del Honorable Congreso de la Nación, Orquesta de Cámara de Jerez, Orquestra Pau Casals, Sinfonietta de París, Orquestra Simfònica de Neuquén, Sinfonieorchester Kusel (Alemanya), Orquestra de la Universitat de Hsinchu, Orquestra de la Universitat de Taipei (Taiwan), Orquestra Filharmònica de Torí, Orquestra Simfònica Provincial de Salta, Orquestra Simfònica de Tucumán, Orquestra Simfònica de Rosario, Baltic Neopolis Orchestra (Polònia), City of Prage Philarmonic Orchestra, RTÈ Orchestra (Irlanda), City of London Orchestra, Orquestra Concertante (Nis, Sèrbia), Grossetto Chamber Orchestra (Itàlia), Daejeon Philharmonic Orchestra (Corea del Sud).

Convidada a festivals musicals com a compositora i conferenciant ha assistit al Festival Internacional de Música de Càller (Itàlia), Festival Internacional A Orillas del Guadalquivir, Festival de Música de Ayamonte, Gitarrenland Festival, Encuentro Iberoamericano de la Mujer en el Arte, Festival Internacional de Música de La Habana, Sèrie From the End of the World (Taiwan), NIMUS Festival (Sèrbia).

Ha participat com a jurat en els següents certàmens i concursos: Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana (2017), Certamen Internacional de Bandes de Castelló (2012/13), premis INJUVE (Madrid), premis de composició JOCME, Isla Verde Bronces (Argentina), Concurs Internacional de Guitarra Alhambra per a Joves.

Les seues obres es troben editades a Piles Editorial, Ut Orpheus (Itàlia), Brotons & Mercadal Edicions i, des d'ara, en exclusivitat amb Furore Verlag (Alemanya).

És membre de la IAWM (International Alliance Women in Music), de la Latin Recording Academy, i de la National Recording Academy.