Virginia Martínez

Virginia Martínez

Virginia Martínez (Molina de Segura,1979) començà els seus estudis musicals als sis anys a l'acadèmia municipal de la seua ciutat natal. Als vuit, s'inicià en piano, amb els professors Pilar i Pedro Valero i, als tretze anys, ja es va fer càrrec de la direcció dels Cors Infantils Municipals de Molina, fins a 1999.

Va realitzar cursos de direcció orquestral amb Manuel Hernández Silva i amb Igor Dronov.

En 1999 es graduà al Conservatorio Superior de Murcia i va ser becada per la Fundació Sèneca. Es traslladà a Viena, al conservatori en el qual es diplomà amb matrícula d'honor i menció especial en direcció d'orquestra.

En 2003 va fer la seua presentació oficial a la Regió de Múrcia al capdavant de l'Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia.

En 2004 va ser distingida com a Joven del Año per la Consejería de Juventud de la Región de Murcia i nomenada assistent de Bertrand de Billy al Gran Teatre del Liceu de Barcelona per al muntatge de les òperes Siegfried i El ocaso de los dioses.

En 2005/6 va ser assistent de la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, treball que va compaginar amb la direcció artística de l'Orquestra de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

En 2006/7 va ser assistent de l'Orquestra de València, al costat de Yaron Traub.

Ha dirigit les orquestres Sinfónica de la Región de Murcia, Pablo Sarasate, Orquestra de València, Simfònica del Vallés, Orquesta Ibérica, Orquestra Barcelona 216, Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta de Granada, Orquesta de Córdoba, Wiener Kammerorchester i Orquesta Nacional de Santo Domingo, on va col·laborar amb Philippe Entremont.

En 2007, va realitzar una gira per Espanya amb la Wiener Kammerorchestery i en 2009, va dirigir La del manojo de rosas en una producció del Teatro Campoamor. El mateix any, va dur a terme una gira per EUA al capdavant de l'Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia, amb actuacions al McCormick Plau de Chicago i el Lincoln Center de Nova York.

En 2010 va dirigir l'Orquestra del Conservatori de Viena, actuant a les Proms, i l'Orquestra del Festival de Singapore i, a més, va estrenat l'òpera Con los pies en la luna, de Toni Parera i amb l'escenografia de Paco Azorin, per al Festival Grec de Barcelona. Entre altres, destaquen les seues actuacions amb l'Orquestra de València, Orquesta de Menoría y Filarmónica de Málaga.

Actualment, és titular de l'Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia i directora artística de la Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia.