Jan Hadermann

Jan Hadermann

Jan Hadermann va nàixer prop d'Antwerp (Bèlgica) en 1952. Va ser son pare qui li va impartir la seua primera classe. Quan va decidir que dedicaria la seua carrera professional a la música va viatjar a Louvain, on va estudiar al Lemmens Institute. Allí va obtenir el títol de compositor i educador musical, així com els primers premis en teoria de la música, harmonia, contrapunt i fuga. També va estudiar al conservatori de música Royal Antwerp i va rebre el seu primer premi com a compositor, sent alumne de Willem Kersters.

Des de 1973 Jan Hadermann és professor de contrapunt, fuga i composició al Lemmens Institute de Louvain i, des de 1979 fins a 2002, va ensenyar composició al Royal School for Carillon Jef Denijn a Mechelen. També imparteix classes de teoria de direcció de concerts de bandes al Royal Antwerp Conservatory of Music. A més d'impartir classes i compondre, Jan Hadermann és director musical, ponent i membre de diversos jurats.

Jan Hadermann no solament compon per a concerts de bandes, sinó també per a piano, orquestra simfònica, orquestra de cambra i música electrònica. Moltes de les seues composicions han sigut interpretades pels millors grups musicals de Bèlgica i de l'estranger, i han sigut gravades en CD.

En 1993 Jan Hadermann va rebre el premi Sabam per a música de bandes de vent, que es convoca cada quatre anys.