HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera

Sociedad Musical Instructiva "Santa Cecilia" de Cullera

HISTORIAL DE LA BANDA

La Banda Santa Cecília de Cullera va ser fundada pel mestre Antonio Chornet Font l'any 1907 i la societat musical dos anys més tard, l'1 d'abril de 1909.

El dia de Corpus de 1907 va eixir al carrer amb 35 músics uniformats i bandera. Els músics procedien de l'escola municipal de solfeig i d'altres bandes, i van poder oferir el seu primer concert, ja que hi havia músics experimentats gràcies a la tradició musical i bandistica de la ciutat des del segle XVIII.

L'any 1925 va concórrer al certamen de València per primera vegada i al 1929 va aconseguir el segon premi en la Secció Primera. L'any 1933 es va presentar al certamen internacional de Narbona (França) on va obtindre tres primers premis: a primera vista, sonoritat i execució. Al 1949, ja en la postguerra, es reorganitza la societat, recupera la seua banda i reprén la competició valenciana en la Secció Especial. Al 1950 torna a Narbona (França) on va obtindre la màxima qualificació davant de bandes franceses, belgues i suïsses. En la mateixa època alterna els certàmens de València amb altres contractes, com ara el que va realitzar a El Escorial. L'any 1954 va obtindre el segon premi en la Secció Especial i l'any 1955 el tercer. Al 1957 va concórrer al certamen de Castelló de la Plana on va aconseguir el primer premi de la Secció Especial.

Després hi ha una continuïtat de segons premis en la Secció Especial del certamen de València, fins que l'any 1975 hi va obtindre el primer. A partir d'eixe any es va succeir altres premis en el certamen de València, entre els quals destaquen els aconseguits els anys 1984, 1989 i 1992 per anar acompanyats de la menció d'honor.

A Kerkrade (Holanda) va obtindre primers premis els anys 1978 i 1981. L'any 1990 va assistir al Certamen Internacional de Glasgow (Escòcia) on va aconseguir el màxim guardó. Al setembre de 1993 va actuar a Estrasburg, invitada pel Parlament Europeu. A 1994 va participar en el certamen nacional de Requena on va obtindre el primer premi amb menció d'honor. Va aconseguir el primer premi en la Secció d'Honor del certamen de València els anys 1997 i 1999. Els anys 2002 i 2004, va guanyar el primer premi amb menció d'honor en l'esmentat certamen; i al 2007, el primer premi, el premi a la millor interpretació d'un compositor valencià, i el premi a la millor banda de la Comunitat Valenciana.

A part del seu primer director, Antonio Chornet Font, han sigut molts i grans professionals els qui han estat al capdavant de la banda: Emilio Campos Campos, Pascual Sanchis Chapa, José Maria Machancoses, Julio Ribelles Brunet, Eduardo Cifre Gallego, Luis Sanjaime Meseguer, Cristóbal Soler Almudéver i Álvaro Albiach Fernández. També hi han sigut part important els instructors: Manuel Palau, José María Navarro, Ramón Corell, Lucas Conejero, Vicente Prats, Vicente Lillo, José Ortí, Víctor Martín, José María Cervera Collado i Rafael Talens Pelló.
Actualment el director de la banda és Salvador Sebastiá López, des de març de 2001.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Salvador Sebastià López

Va nàixer a Borriana (Castelló) l'any 1972. És professor d'Orquestra del CSM "Salvador Seguí" de Castelló, i director artístic i titular de l'SMI Santa Cecília de Cullera.

Al CSM Joaquín Rodrigo de València va obtindre 7 titulacions superiors, amb premi extraordinari en composició i 3 mencions d'honor (clarinet, contrapunt i fuga i direcció). Ha realitzat el màster Estètica i Creativitat Musical organitzat per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de València. Va estudiar direcció amb José Collado, E. Cifre, M. Galduf, M. Hernández Silva i Johannes Schaefli. Becat per l'IVM, va dirigir en la clausura dels cursos l'Accademia Chigiana de Siena (2000 i 2001) impartits per Gianluigi Gelmetti.

Ha obtingut el primer premi en concursos internacionals com ara l'organitzat per l'Orquestra Ciutat d'Elx i finalista de la V Biennal de Jóvens Directors Orquestra Ciutat de Granada.. Amb la SMI Santa Cecília de Cullera al 2002, 2004 i 2007 va obtindre el primer premi i menció d'honor en la Secció d'Honor del Certamen Internacional Ciutat de València.

Com a invitat ha dirigit les orquestres: West Bohemian Symphony (Txèquia), Ramniccuválcea (Romania), RTV Búlgara, Clàssica de Mèxic, Simfònica de Castelló, Collegium instrumentale, Ciutat' d'Elx, Cervera Lloret, Orquestra Simfònica del Neuquén (Argentina), Orquestra Simfònica del Teatre Marrucino de Chieti (Itàlia), Orquestra Simfònica de la Ciutat de Tainan (Taiwan).

Ha acompanyat entre altres solistes Víctor Martín, Vasko Vassilev, Eric Terwilliger, Jesús Fuster i José Franch, Denis Azabagic, Carlos Bonell, José María Gallardo, José Luis Ruiz del Puerto i Rafael Aguirre.

Ha dirigit noves produccions de sarsuela, òpera i ballet, que comprenen des del barroc fins als nostres dies.

Ha estrenat obres per a Orquestra d'Agustín Charles, José Vicente Egea, Ferrer Ferran, Teodoro Aparacio i José Manuel López López. I l'estrena a Espanya del "Retaule Medieval" per a orgue i orquestra del mexicà Bernal Jiménez amb l'organista Marisol Mendive. Ha registrat amb el segell RTVE, Edivox IP Producciones, Audioart i ARS HARMÒNICA.

En el camp de la composició té publicada en l'editorial Piles La llegenda de la Malinchek, simfonia núm. 1 per a banda, Sonata per a tuba.

Al setembre va ser invitat per a dirigir l'Orquestra de València.