HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Inma Shara
Inma Shara

INMA SHARA

Directora i compositora.

És una de les més brillants representants de la nova generació de directors d'Espanya.

Ha dirigit les orquestres simfòniques espanyoles més importants i alguns dels seus compromisos més recents inclouen col·laboracions amb algunes de les millors orquestres del món com ara la London Philharmonic Orchestra, Filharmònica d'Israel, London City Chamber Orchestra, a més de les orquestres; Simfònica Nacional Txeca, Simfònica Nacional Russa, London Royal Philharmonic, Simfònica de Roma, Orquestra Simfònica Nacional de Taiwan, Simfònica de Milà, Orquestra de la Suisse Romande (Suïssa), Simfònica de Lituània, Simfònica Nacional de Letònia, Orquestra Simfònica del Teatre Reggio de Parma, Orquestra del Teatre Carlo Felicce, Simfònica Nacional d'Ucraïna, entre moltes altres orquestres..., incloent-hi les més importants orquestres espanyoles, a més a més de col·laborar amb grans solistes de la talla de Mischa Maisky o Boris Berezovsky entre altres.

La prestigiosa marca de rellotges suïssos Vacheron Constantin, mecenes de jóvens talents amb la qual col·labora des de l'octubre de 2007, ha apostat fortament per Inma Shara que serà la seua nova imatge mundial i ambaixadora cultural durant els pròxims anys. Davall els auspicis de la dita firma va dirigir un concert a Madrid, amb l'assistència de Sa Majestat la Reina Sofia i els beneficis del qual van ser destinats íntegrament a la Fundació Reina Sofia per al projecte Alzheimer. Coneguda és la seua faceta d'entrega i compromís amb la societat a través de la música, amb la qual finalitat ha dirigit infinitat de concerts per a múltiples organitzacions sense ànim de lucre; organitzacions compromeses amb la infància, concerts d'homenatge a les víctimes del terrorisme, celebracions musicals per a recaptar fons per a malalties com ara el càncer, etc.

Al mes de desembre de 2008 va tindre el privilegi de dirigir al Vaticà, amb gran èxit, un concert presidit per S. S. el papa Benet XVI, que va suposar la celebració del 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Recentment ha sigut guardonada amb el premi a l'Excel·lència Europea per la seua projecció internacional i la seua aportació a la música clàssica, també ha sigut nomenada ambaixadora honorària de la Marca Espanya, prestigiós premi concedit pel Foro de Marcas Renombradas, per ser una de les més brillants representants de la nova generació de directors d'orquestra d'Espanya i per la seua trajectòria professional. Així mateix, va ser invitada per la Comissió Europea i la SEEI per a dirigir el concert que va suposar la clausura del dia d'Europa a l'Expo Universal de Xangai, 2010, al capdavant de la Jove Orquestra Europea.

Amb la prestigiosa casa Sony Music ha preparat diversos projectes discogràfics, el primer dels queals va eixir al mercat a finals de 2010.