HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Mark Whitlock
Mark Whitlock

MARK WHITLOCK

Mark Whitlock és director de bandes i catedràtic de música a la Universitat de Minnesota Duluth. Les seues funcions inclouen la direcció del conjunt simfònic de vent, l'ensenyament de direcció instrumental i trombó aplicat i la supervisió de professors d'estudiants d'instruments. Abans d'incorporar-se a la UMD, Mark era director adjunt de bandes i professor adjunt de trombó a la Universitat d'Eastern Kentucky des de 1986. Així mateix, també va ser director adjunt de bandes al Mason City High School, a Mason, Iowa, des de 1980 fins a 1983.

El Dr. Whitlock va obtindre el seu títol de llicenciat en Educació Musical a la Universitat Estatal d'Iowa, el Màster de Música en Interpretació de Trombó i Pedagogia a la Universitat d'Iowa i el títol de Doctor en Arts Musicals de Direcció d'Orquestres de Vent. Sovint impartix seminaris arreu dels EU i ha dirigit honors bands i seminaris en Kentucky, Indiana, Michigan, Wisconsin, Iowa, Minnesota, West Virginia i Califòrnia, incloent-hi la Minnesota All-State Concert Band.

El Dr. Whitlock ha dirigit bandes i impartit seminaris com a director invitat al Brasil, Sud-Àfrica, Argentina, Espanya i Turquia. Mark també va assistir al seminari d'estiu de música d'Indiana i a l'International Music Camp, de nou com a director invitat.

El Dr. Whitlock és el director de l'Orquestra de Vent de Twin Ports, una banda de vent local dedicada a la interpretació de les millors peces per a vent. També ha dirigit l'Orquestra Simfònica Superior de Duluth en alguns concerts com ara durant la interpretació del Ballet de Minnesota del Trencanous. Tant el Conjunt Simfònic de Vent de la UMD com l'Orquestra de Vent Twin Ports han participat en congressos estatals i nacionals com ara el Congrés de l'Associació Nacional de Professors de Música, el Congrés Nacional de l'Associació Nacional de Directors de Bandes de Música Estadounidenques i el Congrés Nacional de l'Associació Nacional de Bandes Universitàries.

El Dr. Whitlock és també el fundador i director de la North Shore Summer Music Experience, un campament d'estiu per a jóvens músics que té lloc al campus de la Universitat de Minnesota Duluth. Actualment exercix com a president de l'Associació Nacional de Directors de Banda del Minnesota College.