HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Banda de Música Municipal de Caldas de Reis

Banda de Música Municipal de Caldas de Reis

HISTORIAL DE LA BANDA

El debut oficial d'esta banda es va produir a mitjan agost de l'any 2005, coincidint amb el dia gran de les Festes d'Agost d'esta vila.

Actualment la banda està formada pèr més de seixanta músics molt jóvens, la gran majoria alumnes de l'Escola de Música Municipal i del Conservatori.

Va ser justament a l'Escola de Música, amb més de quinze anys d'existència, on es van iniciar nombrosos músics que van acabar de conformar la idea de la creació d'una banda de música pròpia. La creació de la Banda de Música de Caldas va ser obra de Milagros Valiño Ferreiro - Mila- i des de a la seua creació ella va ser la directora titular de la banda.

A fi de facilitar les activitats de la Banda de Música, l'any 2006 es va crear l'Associació Cultural MARIÑOLEIRA, associació constituïda per pares i mares de músics, músics i altres persones pròximes que sense formar part de la banda, ajuden al manteniment d'esta.

Esta associació té com a objectiu principal la promoció de la Banda de Música d'esta Vila de Caldas de Reis, així com la programació d'activitats relacionades amb l'entorn musical d'esta i amb les activitats musicals en general.

A mitjan 2007, es va fer càrrec de la direcció de la Banda de Música de Caldas, Daniel Portas González. Davall la seua batuta, en eixe mateix any, la banda va participar per primera vegada en el VII Certamen de Bandes que organitza la Diputació Provincial de Pontevedra, on va aconseguir el segon premi en la categoria de la Secció Tercera. Al juliol de 2008 van participar en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on van rebre una menció especial.

Al 2009 va obtindre un segon premi en el Certamen Comarcal de B. M. de Valga.
I a l'agost d'eixe mateix any va participar en el Festival de B. d'Aranda de Duero, on vaobtindre una menció especial. També, a l'octubre del 2009, va participar en el Certamen de Bandes de Música organitzat per la Diputació Provincial de Pontevedra.

Al novembre d'este mateix any va participar en el III Certamen Gallec de Bandes de Música, a Santiago de Compostel·la. L'any 2010, va participar en el IV Certamen Autonòmic, en la Secció Especial, on va obtindre el 2n premi.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Daniel Portas González

Va començar els seus estudis musicals als deu anys a l'Escola de Música de la Banda Unión Musical de Meaño. L'any 1995 va entrar a formar part com a solista de trombó de la Banda de Música Municipal de Pontevedra.

Ha sigut fundador de diversos quintets de metalls (Quintet de meatis Santa Eulàlia, Quintet de Tubes de Galícia, etc.).

Va estudiar amb professors com ara Jesús Juan de Oriola, Juan Carlos Igea, Indalecio Bonet, Joaquín Viñedo Davó, Feliciano Morales Monteagudo, Ricardo Casolà, Michel Bequet, Ruben Prades, Petur Eiriksson, Alberto Urretxo, Unai Urretxo, Francisco Rosat, Christian Limberg, Jay Friedman, Rex Martin, Scott Hartmann, etc.

Actualment és professor de trombó al Conservatori Professional de Música de Lalín, i trombó solista de la Banda Municipal de Santiago de Compostel·la.

Va assistir a diversos cursets de direcció amb mestres com Jan Cober, Marcel Van Maltracte, etc.

Va dirigir la Banda Xuvenil de Barro, on va aconseguir grans èxits: II Premi en la secció 3a, de l'any 2002, en el Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació Provincial de Pontevedra, II Premi en la secció 2a, de l'any 2003, en el Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació Provincial de Pontevedra, II Premi, l'any 2004, en la secció 1a del Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació Provincial de Pontevedra, II Premi al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València de l'any 2004, III Premi en el Certamen de Bandes Vila d'Aranda del Duero (Burgos), etc.

A mitjan de 2007, es fa càrrec de la Direcció de la Banda de Música de Caldas, amb la qual aconseguix el Segon Premi del VII Certamen de Bandes de Música de la Diputació Provincial de Pontevedra en la Secció Tercera, l'any 2008 rep una Menció Especial en la participació del CIBM Ciutat de València, al següent any va obtindre un segon premi en el Certamen comarcal de Valga, i a l'agost d'eixe mateix any aconseguix una menció especial en el Certamen Internacional de Bandes de Música d'Aranda de Duero a Burgos.

L'any 2010, va obtindre el 2n premi en la Secció Especial del Certamen Autonòmic de Santiago de Compostel·la.