HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Centro Instructivo Musical De Benimaclet

Centro Instructivo Musical De Benimaclet

HISTORIAL DE LA BANDA

La Societat Musical es va crear l'any 1910. Des de 1916, quan concorre per primera vegada al certamen de València, la participació ha sigut assídua als diversos certàmens (Requena, Villanueva de Castellón, Altea, Cullera, Elda) i concursos, de manera que ha arribat a competir en la seua època de màxima esplendor amb bandes com ara les de Llíria i Villanueva de Castellón.

Els guardons més importants aconseguits són: primer premi en el Certamen de la Diputació de València (1987), primer premi del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1987), primer premi del Certamen de Cullera (1995), primer premi del Certamen de la Diputació de València (1997), primer premi de la Diputació de València (1999), primer premi de la 1a Secció en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1999), segon premi en el Certamen de Bandes Ciutat de Cullera (2002), segon premi en la Secció Especial en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (2003) i segon premi en el Certamen de la Diputació de València (2010).

Han dirigit la banda directors com Manuel Belando, Juan Martínez, Hipólito Martínez, Enrique Andreu Romero, Francisco Idillio Gimeno, Francisco Carreño, Manuel Enguídanos, José Miguel Sanz García i Luis Serrano Alarcón. En l'actualitat complix la seua segona etapa com a director José Miguel Sanz García.

A l'escola de música s'impartixen classes d'Instruments de vent i corda, piano, percussió, guitarra, etc., llenguatge musical, conjunt vocal, conjunt instrumental i escacs. Actualment compta amb 228 educands per a formar agrupacions d'escola; conjunts instrumentals de vent i percussió de 1r i 2n cicle, conjunts Instrumentals de corda de 1r i 2n cicle i conjunts instrumentals de pols i pua de 1r i 2n cicle.

Les agrupacions titulars de la societat són Banda Simfònica, Orquestra de Pols i Pua, Cor i Orquestra.

Compta amb 785 socis I el president de la societat és José Ballester Zarzo.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Miguel Sanz García

Va iniciar els seus estudis musicals al CIM de Benimaclet, amb els professors Carlos Gimeno i Gabriel Diago.

Posteriorment, va ingressar al Conservatori Superior de Música de València, on va obtindre la titulació superior de trompa. Va realitzar estudis d'harmonia, contrapunt, fuga i direcció de cors.

Doctor per la Universitat de València (Departament de Filosofia) amb la tesi doctoral Miguel Asíns Arbó: música i cinematografia. Llicenciat en Història i Ciències de la Música, per la Universitat de La Rioja, ha realitzat el Màster Estètica i Creativitat Musical i ha obtingut el Diploma d'Estudis Avançats a la Universitat de València.

Com a instrumentista ha col·laborat en diverses agrupacions valencianes i s'ha centrat en la música de cambra. També ha format part de diverses agrupacions corals.

Ha publicat diversos materials curriculars per a la Conselleria de Cultura. Coordina la seua labor interpretativa amb la docència, des de1990 forma part del cos de professors d'Educació Secundària, especialitat de música.

Com a compositor, a més de diversos contes musicals ha compost la música de les TV-movies El caso de la novia dividida (Joan Marimón, 2006) i El enigma Giaccomo (Joan Marimón, 2008).

És membre fundador del quintet de metalls MESTRAL.

Des de 1.996 és director musical de les audicions per a escolars de l'Ajuntament de València realitzades al Palau de la Música de València, dins dels programes Creixent amb la música i Al compàs de la música.En este marc s'han portat a terme diversos projectes originals per a tots els nivells educatius.

Des de 1996 fins al 2000 va dirigir l'escola i la banda del Centre Instructiu Musical de Benimaclet, amb la qual va aconseguir diversos premis en certàmens regionals. Recentment ha représ el seu càrrec com a director de la banda.