HISTÒRIA SALUTACIONS INSTITUCIONALS JURAT ORGANITZACIÓ COMPOSITORS PROGRAMA GALERÍA CIBM



Spanish Brass Luur Metalls

Spanish Brass Luur Metalls

HISTORIAL DE LA BANDA

L'any 1989 cinc músics espanyols van crear un projecte musical eclèctic i innovador, que han anat desenvolupant al llarg dels anys en diversos camps: la interpretació, la pedagogia i la creació musical. Actualment realitzen gires per tot el món, cursos dirigits a la música de cambra i gravacions de discs.

Al 1996 van obtindre el primer premi del 6t Concurs Internacional per a Quintets de Metall Ville de Narbonne (França), considerat el de major prestigi per a la dita formació. És destacable la seua participació en la Gala d'Entrega dels Premis príncep d'Astúries de 1995, al Gran Teatre Campoamor d'Oviedo (Espanya), difosa per televisió a més de 700 milions de persones.

El seu repertori és un dels aspectes més treballat de les seues actuacions, juntament amb la posada en escena. Entre els seus espectacles cal destacar: Concierto del Desconcierto (quintet de metalls), Metàl·lics (concert pedagògic), Brassiana (amb trio de jazz), Make a Brass noise here (homenatge a F. Zappa, amb bateria i guitarra) o Relatos imprevistos (per a quintet de metalls i narrador, amb Fernando Palacios). Col·laboren habitualment amb artistes de prestigi internacional com ara Christian Lindberg, Ole E. Antonsen o Kenny Wheeler i amb altres agrupacions com ara Amores Grup de Percussió o l'Orfeó Valencià Navarro Reverter. Spanish Brass Luur Metalls també aposta pel desenvolupament i la creació de noves músiques i treballa tant amb compositors de reconegut prestigi, com amb jóvens de gran projecció. Han estrenat vora un centenar d'obres, en la seua majoria dedicades especialment al grup de compositors com ara José Luis Turina, Jesús Villa-Rojo, Maurice Jarre, Vladimir Cosma, Fernando Palacios, Juanjo Colomer, Antón García Abril, Vicente Roncero, entre altres.

Spanish Brass Luur Metalls interpreta obres concertants amb orquestra, entre les quals cal destacar l'estrena a Europa del Concierto para Quinteto de Metales y Orquesta de Cuerda, de Karel Husa; i han realitzat l'estrena absoluta de Couleurs du Temps, del prestigiós compositor Maurice Jarre, i de La Devota lasciva, de Juanjo Colomer. Han interpretat estes obres amb diverses orquestres com ara l'Orquestra de Còrdova, l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l'Orquestra Ciutat de Granada, l'Orchestre de La Picardie (França), la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, l'Orquestra de la Regió de Múrcia, la KBS Symphony Orchestra de Corea, l'Orquestra de València… Han treballat amb directors com ara Edmon Colomer, Alejandro Posada, Josep Pons, Manuel Galduf, Salvador Brotons, Enrique G. Asensio, Shinik Hahm i Yaron Traub, entre altres.

Acaben d'estrenar el Concierto para quinteto de metales i orquesta de Luís Vidal amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, davall la direcció del mestre Josep Pons i tenen compromisos confirmats amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Ciutat de Granada, etc. I amb directors com ara Pablo González …

Han publicat quinze treballs discogràfics, entre els quals s'inclouen un DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seues múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet, No Comment, La escalera de Jacob, SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends, Delicatessen, Caminos de España, Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen, Gaudíum, Metàl·lics, Retaule de Nadal amb l'Orfeó Valencià Navarro Reverter, SBALZ Brass Ensemble, Brass & Wines amb Steven Mead, Brassiana amb Lluís Vidal Trio, The Best of Spanish Brass i SBLM. Han gravat la música de l'obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El deseo.

Spanish Brass Luur Metalls ha participat en importants esdeveniments com ara el Festival de Musique de Radio-France, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Bonner Herbst (Alemanya), Muzyka Statym Krakowie (Polònia), New York Brass Conference (EU), Festival Internacional de Música de Santander, Lucerne Festival (Suïssa), Great American Brass Band Festival (EU), Festival Internacional de Música Contemporània d'Alacant, Jeju Summer Festival (Corea), Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemanya), Auditorio Nacional de Madrid, Palau de la Música de Barcelona, Quinzena Musical de Sant Sebastià; Wartburg Festival in Eisenach (Alemanya), Festival de Kalavrita (Grècia), Merano Brass Festival i Filharmònica de Trento (Itàlia), Auditori de Barcelona, Festival d'Hivern de Brasília, Festival Internacional de les Arts de Puerto Rico, International Trumpet Guild Conference (EU) i International Trombone Association Festival (EU), Basílica Festival (Bèlgica), Lieksa Brass Week (Finlàndia), entre altres.

Paral·lelament a l'activitat de concerts, SBLM organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: Spanish Brassurround Torrent (www.brassurround.com) i el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com), on es reunixen cada any destacats solistes internacionals, grups i els professors de metall de major prestigi internacional.

Spanish Brass Luur Metalls està esponsoritzat per la marca d'instruments STOMVI; des de l'any 2003, rep suport de l'Institut Valencià de la Música i, actualment, també de l'INAEM.


COMPONENTS

Carlos Benetó Grau.- Trompeta
Juanjo Serna Salvador.- Trompeta
Manuel Pérez Ortega.- Trompa
Indalecio Bonet Manrique.- Trombó
Sergio Finca Quirós.- Tuba

Més informació en www.spanishbrass.com