BERNARDO ADAM FERRERO


Va nàixer a Algemesí (València). Va cursar estudis de piano, composició i direcció d'orquestra als conservatoris de València, Madrid, París, Roma i Accademia Chigiana de Siena (Itàlia) amb els mestres José María Cervera, Daniel de Nueda, Ernesto Francés, Amando Blanquer, Franco Ferrara, Nino Antonellini, Godfredo Petrassi, Luigi Dallapíccola, Olivier Messiaen i Betsy Jolas.

Ha obtingut els premis nacionals de composició "Joaquín Rodrigo", "Manuel Palau", "Institut d'Estudis Alacantins", "Maestro Villa" de Madrid, Fundació Espanyola de la Vocació en Composició i Direcció d'Orquestra, "Ausiàs March", "Amics´d'Or", "Mercedes Massí". Posseïx el màster del Fòrum d'Alta Direcció (Madrid) per la seua trajectòria professional. A Nova York se li concedix l'"Order of Merit" per la seua contribució al món de la música. La "Batuta d'Or del Gran Teatre de l'Havana". Medalla d'Honor al "Mid West" de Xicago (USA). Concha de Plata de les Filipines. Premi "Egrem" d'Amèrica . "Sapienta". Condecorat amb l'Orde de la Batalla de Carabobo (Veneçuela). "Guardó 2002" d'Algemesí, "Premi Euterpe 2003" i "Flama Rotària 2006" de València.

Ha impartit conferències i ha publicat articles en diverses revistes. Ha compost música per a cine, ha realitzat estudis d'investigació i ha publicat diversos llibres. És Acadèmic de la Real de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, rector de l'Acadèmia de la Música Valenciana i membre de mèrit de la Fundació Carlos III. Posseïx la medalla i encomienda de la Real Orden de San Hermenegildo concedida per SM el Rei Joan Carles I. És doctor honoris causa per la Universitat de Sydney (Austràlia) i professor d'Història i Estètica de la Universitat Politècnica de València. La seua producció musical ha estat estrenada en els cinc continents.

Com a director titular i invitat ha estat al capdavant de les millors orquestres i bandes professionals a Espanya, Europa i Amèrica. Actualment dirigix a Madrid la Real Camerata Española i a València l'Orquestra de Cambra i el grup de solistes "Mare Nostrum"..

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog