KEVIN HOUBEN


Kevin Houben va nàixer a Peer (Bèlgica) l'anty 1977.

Ja de xiquet, sentia fascinació per la música. Després de cursar batxillerat a Peer, va estudiar al Lemmens Institute, Lovaina, on va guanyar un primer premi de trompeta (amb Leon Pétré) i pedagogia. També va realitzar un màster en direcció de concerts (amb Jan Van der Roost), Direcció de banda simfònica (amb Edmond Saveniers), composició i orquestració (amb Jan Van der Roost), música de cambra i solfeig.

L'obra de Kevin Houben, que des de 2001 compon només per encàrrec, compta amb peces per a instruments de solos, quintets d'instruments de metall, conjunts d'instruments de metall, conjunts de percussió, orquestres de vent, orquestres de fanfàrria, bandes d'instruments de metall i orquestres simfòniques.

L'any 2003, va guanyar el Sabam i el premi d'audiència al "2ième Concours International de composition pour orchestre a vent de Comines-Warneton" per la seua peça "Arcana". Amb esta mateixa composició va guanyar, a l'abril de 2006, el "3rd European Composer's Competition 2006 European Brass Band Association" (tercer Concurs de Compositors Europeus 2006 Associació de Banda d'Instruments de Metall) a Belfast (Irlanda del Nord).

Amb 'The Lost Labyrinth', peça encarregada per Houben, el 'Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel', dirigit per Ivan Meylemans, va guanyar, l'any 2009, la categoria de concert per a orquestra de fanfàrria en el World Music Contest en Kerkrade (Països Baixos).

L'any 2011, va eixir a la venda el seu primer CD recopilatori, "Procession to Calvary - The music of Kevin Houben".

Kevin Houben és també director de la Youth Wind Band del Koninklijke Harmonie van Peer, de la Banda d'instruments de metall de Retie i de l'Orquestra de fanfàrria St. Jozefsgilde Mol-Sluis. Treballa com a director assistent per a Ivan Meylemans en el Koninklijke Harmonie van Peer. Amb la Youth Wind Band del Koninklijke Harmonie van Peer, va guanyar, al juliol 2010, el primer premi a l'International Competition for Youth Wind Bands al Mid Europe Festival de Schladming (Àustria). Amb esta mateixa orquestra va obtindre, al maig 2011, la més alta puntuació - Summa Cum Laude - a l'European Music Festival for Young People de Neerpelt (Bèlgica).

Les gravacions de la seua música l'han portat per diferents països com ara Noruega, Irlanda, Eslovènia, Luxemburg, França, Alemanya, Països Baixos i el Japó. Ben sovint rep invitacions per a actuar en diferents projectes, així com per a participar com a director invitat i membre del jurat en concursos de solista, conjunt i orquestra a Bèlgica i dels Països Baixos.

Kevin Houben és també professor d'instruments de metall, música de cambra i direcció d'hafabra en les acadèmies de Mol, Genk i Neerpelt (Bèlgica).

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog