TEO APARICIO BARBERÁN



Va nàixer a Énguera l'any 1967. Va estudiar saxòfon amb M. Vidal, F. Moral, G. Castellano, M. Miján i J. M. Londeix. A més a més, va estudiar contrabaix, piano, harmonia, contrapunt i fuga, composició i direcció d'orquestra i va aconseguir dos premis d'honor al final dels seus estudis. Va ampliar-los amb B. Adam, Carl Schahter, Bruno Membrey; Luis Blanes és la persona que més ha influenciat la seua carrera musical.

Ha sigut director titular de les bandes d'Énguera, la Font de la Figuera, Villanueva de Castellón, Quart de Poblet i Alaquàs i director invitat de nombrosos conjunts instrumentals (Banda Primitiva de Llíria, Orquestra de L´Empordà, Orquesta Simfónica de Albacete, Banda Municipal de Palma de Mallorca, Unió Musical de Montserrat; Sta. María da Feira, a Portugal; Banda Municipal d'Alacant, Banda Nacional de l'Havana, Banda Nacional de San José de Costa Rica, Banda "La Artística de Bunyol", Banda Municipal de València, etc.).

Per a les temporades 2007 a 2009 ha sigut director titular de la Banda de la FSMCV.

És autor de més d'un centenar d'obres per a diferents grups instrumentals. La seua música s'ha interpretat a Àustria, Alemanya, França, Suïssa, Portugal, Colòmbia, Bèlgica, el Japó, Holanda i els Estats Units, etc. Les seues obres han sigut incloses en nombrosos certàmens nacionals i internacionals com ara l'Internacional de València, el WMC a Holanda, Fliscorn d'Or a Itàlia o el realitzat a Lichtensteig. La seua música està arreplegada en més de 15 cd i editada per Ed. Piles, Albadoc, Tot per l'aire, l'editorial belga Beriato i l'americana Hal Leonard. És membre de COSICOVA i de la WASBE.

Ha treballat com a professor de direcció i composició a diferents universitats i escoles de Costa Rica, Colòmbia, Portugal i Espanya.

En l'actualitat compagina la composició amb la direcció de la Unió Musical Santa Cecília d'Énguera i de la banda simfònica de la Primitiva Setabense..

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog