LORENZO PALOMO


És un dels compositors espanyols contemporanis de més projecció internacional. Les seues composicions li han proporcionat èxits rotunds a Espanya i a l'exterior. La seua música ha sigut interpretada a les sales de concerts més prestigioses del món, entre altres la Carnegie Hall (Nova York), Symphony Hall (Boston), Covent Garden (Londres), Suntory Hall (Tòquio), Auditori Tschaikowsky (Moscou), Konzerthaus (Berlín), Victoria Hall (Ginebra), Konzerthus (Oslo), Accademia di Santa Cecilia (Roma), Auditorio Nacional (Madrid), l'Auditori (Barcelona), Palau de la Música (València), Teatro de la Maestranza (Sevilla), Palau Euskalduna (Bilbao), Auditori Manuel de Falla (Granada) i moltes altres.

Natural de Pozoblanco (Còrdova), es va formar primer al Conservatori de Còrdova i va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Barcelona on va estudiar composició amb Joaquín Zamacois i piano amb Sofía Puche de Mendlewicz. Becat per la Fundació Juan March va estudiar direcció d'orquestra a Nova York amb Boris Goldovsky.

L'any 1973 va ser nomenat director titular de l'Orquestra Simfònica de València i durant anys va dirigir òpera i concerts a Espanya i a l'exterior.

L'any 1976 dirigiria en Ginebra, al capdavant de la Orquestra de la Suisse Romande, el concert commemoratiu del Centenari de Manuel de Falla. Aquells anys de director d'orquestra li van ajudar definitivament a forjar i madurar un estil propi com a compositor al mateix temps que la seua labor directorial li proporcionava un profund coneixement dels recursos orquestrals.

Entre les orquestres que han interpretat composicions de Lorenzo Palomo hi ha l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, Orquestra de l'Opera de Berlín, Orquestra Filharmònica de Dresden, Orquestra Simfònica d'Hamburg, Orquestra Simfònica Yomiuri Nippon de Tòquio, Orquestra de la Suisse Romande (Ginebra), Orquestra de Cambra de Lausanne, Orquestres Simfòniques de la RAI de Torí i de l'Accademia Santa Cecília de Roma, Orquestres Filharmòniques de Bergen i Oslo, Orquestres Simfòniques de Boston, Filadèlfia, Pittsburgh, Cincinnati, Phoenix, San Diego i North Carolina, Orquestra Filharmònica de la Nova Rússia de Moscou, Orquestra Nacional de Cuba, Orquestra Nacional d'Espanya (gira per Estats Units al 2001), Orquestres Simfòniques de Madrid, Barcelona, València, Bilbao, Euskadi, Sevilla, Còrdova, Màlaga i Granada i l'Orquestra Simfònica de la RTVE.

També grans cors han interpretat obres de Lorenzo Palomo, entre altres el Cor de l'Òpera de Berlín (Deutsche Opera Berlín) i l'Orfeó Donostiarra.

Sa Majestat el Rei Joan Carles I li ha concedit l'Encomienda de Número de la Orden de Isabel la Catòlica per la seua tasca de portar amb la seua música el nom d'Espanya per tot el món.

Lorenzo Palomo residix a Berlín, on ha sigut membre estable de l'Òpera de la capital alemanya (Deutsche Opera Berlín) com a director d'orquestra i pianista des de 1981 a 2004.

La casa discogràfica NAXOS ha llançat al mercat internacional les següents obres de Lorenzo Palomo: Nocturnos de Andalucía, Canciones españolas, Cantos del alma, Sinfonía a Granada, Mi jardín solitario, Madrigal y Cinco canciones sefardíes, Concierto de Cienfuegos, Dulcinea.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog