Banda de Música Municipal de Agolada


Banda de Música Municipal de Agolada

HISTORIAL DE LA BANDA

Va nàixer l'any 1993 després de la desaparició de l'última banda de l'ajuntament, impulsada per l'Associació d'Amics de la Banda de Música Municipal d'Agolada, presidida per Andrés Otero Vázquez.

El seu primer director va ser José Manuel Collazo Verde, el qual va fer de la banda una realitat i va crear l'escola de música. L'any 1994 es fa càrrec de la direcció José Luis Quintás Carreira, el qual va realitzar una labor de promoció de l'escola molt important. És al 2007 quan va cedir la batuta a Nilo Jesús García Armas, director de l'escola de música des de l'any 2005, que va donar pas així a una nova etapa per a l'agrupació.

A més d'actuar per tota la geografia gallega i en alguna ocasió fora de la comunitat, destaca:
  • 1r premi en el I i II Certamen de Bandes de Música de l'Excel·lentíssima Diputació de Pontevedra. Secció tercera (2001, 2002)
  • 2n premi en el IV Certamen de Bandes de Música de l'Excel·lentíssima Diputació de Pontevedra (2004). Secció segona.
  • 1r premi en el VIII Certamen de Bandes de Música de l'Excel·lentíssima Diputació de Pontevedra (2008). Secció segona.
  • 1r premi en el II Certamen Gallec de Bandes de Música Populars (2008) Secció segona.
  • 1r premi en el II Certamen Zonal de Bandes de Música de l'Excel·lentíssima Diputació de Pontevedra (2009) Secció segona.
  • 2n premi en el V Certamen Gallec de Bandes de Música Populars (2011). Secció segona.
  • Gravació del primer CD (2008).
Compta amb uns 75 músics i és recolzada per l'associació "Amics de la Banda de Música Municipal d'Agolada", constituïda per uns 230 socis i sòcies, així com per una directiva de què formen part membres de la banda i pares/mares de xiquets i xiquetes de l'escola.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Nilo Jesús García Armas



Maracaibo (Veneçuela) 1981

Comença els seus estudis musicals a l'edat de 8 anys al conservatori d'A Corunya, Posteriorment va ingressar en el Conservatori Superior de Música de Vigo, on va estudiar amb els professors Roberto Noche i Francisco Pérez. I és en el Conservatori Superior de Música d'A Corunya on finalitza els seus estudis amb Vicente Pérez Planells en el curs acadèmic 2004-2005.

Ha realitzat diversos cursos de tècnica i interpretació amb professors com ara Manuel Juan López (solista de l'Orquestra Filharmonia de Galícia), Juan Navarro (solista de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi), Enrique Pérez Piquer (solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya), Lars Wouters, Walter Boeykens, Hans Deinzer entre altres. També ha col·laborat amb la Banda de Música Municipal d'A Corunya.

És membre fundador del Quartet de Clarinets Stadler amb el que van ser finalistes en el 3r Concurs de Música de Cambra d'Arnuero (Cantàbria), en el qual va obtindre el guardó al millor instrumentista, premiat amb la participació en la Trobada de Música i Acadèmia de Santander 2005 on va rebre lliçons magistrals de Karl-Heinz Steffens, clarinet solista de l'Orquestra Filharmònica de Berlín.

Va realitzar el seu concert fi de carrera al desembre del 2005, en el qual va obtindre les màximes qualificacions, i per això va ser seleccionat per a participar en el 1r premi a l'excel·lència musical organitzat per la Xunta de Galícia. Com a solista d'orquestra va participar amb l'Orquestra Simfònica de Melide, així com de l'Orquestra de Cambra Galega. Va realitzar cursos de direcció amb Marcel Van Bree i Pascual Vilaplana.

Al juliol de 2007 va aprovar les oposicions per a professor de conservatori de la Xunta de Galícia, i és director i professor de l'Escola Municipal de Música d'Agolada (Pontevedra), a més d'afrontar la direcció de la Banda de Música Municipal d'Agolada des de gener del 2007.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog