Belgian Brass


Belgian Brass

HISTORIAL DE LA BANDA

Belgian Brass va nàixer del quintet Belgian Brass Soloists, quan el director artístic, Manu Mellaerts, va proposar la idea de reunir un grup de músics més gran i polivalent per a estendre les possibilitats artístiques del conjunt existent.

Este nou concepte permetria, a més, ampliar el ventall de gèneres i aconseguir major dinamisme. Des d'aleshores Belgian Brass no ha deixat de créixer i hui és un conjunt del més alt nivell, que unix la flexibilitat i el virtuosisme com les seues principals característiques. L'entrada de la percussió permet a Belgian Brass abordar les composicions més variades en tot moment.

Tots els programes de Belgian Brass oferixen una mescla subtil i equilibrada dels gèneres musicals més variats: del barroc al renaixement, el clàssic contemporani i inclús el big band. Belgian Brass encanta a tot tipus públic.

En la seua curta existència, Belgian Brass ha donat concerts a Bèlgica, Luxemburg, França, Itàlia, Holanda, USA i Espanya i ha gravat tres discos compactes.

El primer disc, Pushing the Limits, s'ha convertit en la targeta de presentació del conjunt. Comprén més de quatre segles en la història de la música arreu del continent europeu. I tal com ho suggerix el títol, els músics sempre busquen portar el seu virtuosisme al màxim.

En Russian Heritage, Belgian Brass porta als oients a passejar pel paisatge musical rus i els captiva amb algunes joies creades per compositors coneguts i no tan coneguts de l'esmentat país.

Belgian Brass sent una simpatia molt especial per l'art contemporani flamenc i el seu tercer compacte, From IO to Dandi, està configurat per encàrrecs de Belgian Brass a quatre destacats compositors flamencs: Jan van Landeghem, Jan Van der Roost, Dirk Brossé i Wim Henderickx.

En resum, Belgian Brass és un conjunt dinàmic que aposta per la diversitat i el virtuosisme.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Manu Mellaerts



Va començar els seus estudis de trompeta a l’Acadèmia de Música de Tienen.

Va estudiar amb Jerome De Brouwer al Conservatori Reial de Música de Brussel·les, on va obtindre el diploma superior en trompeta i música de cambra.

Després va decidir seguir perfeccionant-se a l’estranger i va estudiar amb Pierre Thibaud, a París; amb Roger Delmotte, a Versalles; i amb Edward Tarr, a Basilea.

La seua primera experiència com a músic integrant d’una orquestra va ser per oposició amb l’Orquestra Filharmònica de la BRT. L’any 1986 va ser contractat com a primer trompeta solista per l’Orquestra del Teatre de la Moneda de Brussel·les, lloc que continua ocupant.

L’any 1994 va succeir el seu antic professor Jerome De Brouwer com a professor en cap de trompeta al Conservatori Reial de Música de Brussel·les.


Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog