Unión Musical "Lira Realense" de Real


Unión Musical "Lira Realense" de Real

HISTORIAL DE LA BANDA

L'acta fundacional de la societat esta datada del 30 d'octubre de 1893. El seu primer director va ser Cosme Bonet Raige.

L'any 1944 es va contractar el senyor Abdón Campos Campos, amb el qual es va guanyar el primer premi en el concurs de Pasdobles CIFESA. Des d'ací fins a l'any 1972 passaren per la batuta José María Cervera Lloret, José Perpiñà Sanz, Vicente Galdón Jorge (compositor de l'himne del poble), Javier Polo Aguado, entre altres.

Al 1972 va arribar-hi Liberto Benet Martínez, amb el qual es va guanyar un primer premi al Certamen de la Diputació l'any 1974, el primer premi al Certamen de Pasdobles "Ciutat de Carcaixent", i l´any 1976 el primer premi al Certamen de la Diputació.

Des de 1978 fins a 1993 va dirigir la banda Miguel Morellano Asins, Miguel Chirona , Miguel Jorge Cervera i Juan José Salazar Sancho.

El 1993 se celebra el Centenari de la constitució de la Societat. En este any va agafar la batuta Federico Cuevas Martínez, qui va donar un fort impuls a la banda.
  • 1995 i 1996 - Segon premi Certamen Diputació
  • 1998 - Primer premi Certamen Diputació
  • 1998 - Primer premi Certamen Comunitat Valenciana
  • 2000 - Primer premi Certamen nacional de bandes "Ciutat de Cullera"
  • 2002 - Primer premi i menció d'honor al Certamen internacional de bandes "Ciutat de València"
Amb Francesc Llorens Arnal es va guanyar el primer premi de la Diputació (2006).

L'any 2007 se'n va fer càrrec David Moltó i Romero, amb qui va tornar a participar en el Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València", en el qual va obtindre el tercer premi de la segona secció.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

David Moltó-Romero



Va nàixer a Carlet, on va iniciar els seus estudis musicals en la Unió Musical d'esta ciutat.

Va ser alumne de J. Carlos Báguena i actualment de Francisco Salanova, amb el qual va obtindre el títol de professor superior d'oboé. Amb els dos ha realitzat cursos de perfeccionament (València, S. Miguel de Salinas, Cullera, Montroi, Carcaixent, Bunyol, Morella, etc.).

També ha realitzat cursos amb Maurice Bourgue, Celia Nicklin, Ingo Goritzki, Emmanuel Abhül, Steffan shilli, Vicent Llimerà, David Walter, Rafael Sanz Espert, Fernando Bonete, Luis Sanjaime, Pascual Vilaplana, etc.

Col·labora amb diverses orquestres: Conservatori mestre Vert de Carcaixent, Clàssica de València, Bilbao Filharmonia, Conservatori superior J. Rodrigo de València, Cervera Lloret, segle XXI, etc., i realitza diverses gires internacionals: el Japó, Filipines, República Dominicana, Itàlia, etc.

Ha donat diversos recitals d'oboé, a l'Hotel Reina Victòria de València, al Conservatori Perfecto García Chornet, amb l´Orquestra d´Albalat del Tarongers, al Campot, al Palau de la Música de València en el Cicle de Jóvens Intèrprets Valencians, com també amb la Banda Municipal d'Albacete, etc.

Es membre fundador de Mediterrània Quintet de Vent, i de diversos grups instrumentals i de cambra.

És professor d'oboé en exedència del Conservatori professional Perfecto García Chornet

Des de 2001 ocupa la plaça d'oboé solista a la Banda municipal d'Albacete.

Ha realitzat el màster en "Estètica i creativitat musical" a la Universitat de València, on a hores d'ara cursa el doctorat.

Assisteix a seminaris de jazz i música llatina amb el col·lectiu SEDAJAZZ.

Com a director convidat ha dirigit la banda Filharmònica Alcudiana de L'Alcúdia.

Durant 3 anys va ser director de la Banda Simfònica de la Joventut Musical d'Albal.

Actualment es director de l'Agrupació Musical de Veterans de la Ribera i de la Lira Realense de Real, amb qui va obtindre el 3r premi de la secció segona del certamen internacional al 2009.


Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog