Sociedad Musical "La Artística" Manisense


Sociedad Musical "La Artística" Manisense

HISTORIAL DE LA BANDA

La Societat Musical l'Artística Manisense naix al 1968. El seu primer professor i director, Enrique Forés Asensi, va estar al capdavant de la banda fins al 1973, data en què se'n va fer càrrec Rafael Martínez Castillo. Este director va perfeccionar els coneixements de la banda i va presentar-la per primera vegada al Certamen de la Diputació Provincial de València el 1974. Eixe mateix any va prendre la direcció José Miguel Micó Castellano, el qual va aconseguir consolidar la Banda i la va situar entre les millors de la Comunitat Valenciana, Després del pas d'altres directors (Julio Martínez García, Alexis Calvo López, José Alamá Gil, Ramón Ramírez Beneyto i Juan Pablo Hellín Chaparro), a l'abril de 2003, arriba a la banda l'actual director Pere Vicente Alamà, etapa en la qual cal destacar diverses actuacions al Palau de la Música, concerts a les localitats portugueses de Coïmbra i Tomar i en el Certamen Internacional Vila d'Altea (2005), on va obtindre de nou el primer premi.

La nostra banda està formada actualment per 150 músics, aproximadament, dels quals el 30% ha obtingut plaça en importants orquestres simfòniques, bandes civils i militars, i també com a professors de conservatoris de tota la geografia nacional,

La banda ha gravat diversos discos, DVD i discos compactes, un d'estos per encàrrec de la Diputació de València per a la campanya Retrobem la Nostra Música.

El 24 de juliol de 2009, la banda va participar a Kerkrade (Holanda) en el World Music Contest, on va obtindre la millor puntuació del dia i del cap de setmana (93,02 sobre 100) amb una excel·lent interpretació qualificada pel jurat com quasi perfecta.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Pere Vicente Alamà

Naix a Llíria l'any 1973. Comença estudis musicals i clarinet en la Banda Primitiva de Llíria amb F. Alegre i J. M. Martínez. Entre 1986 i 1991 estudia al Conservatori Superior de Música de València amb V. Rius i J . Cerveró, amb premis extraordinaris de grau mitjà i superior.

Entre 1991 i 1995 va ser membre de la JONDE. Al 1991 és elegit per l'ECYO per a treballar amb Vladimir Ashkenazy. Al 1991 va estudiar a l'Acadèmia de la Suïssa italiana amb Karl Leister. Entre 1993 i 1995 es diploma al Reial Conservatori de l'Haia amb Sjef Douwes.

Va perfeccionar estudis de clarinet amb M. Zukosky, W.W. Meyer, H. Deinzer, J.L.Estelles, J.E. Lluna, M. M. Enguidanos, J. L. Saiot i A. Pay. Direcció amb Pablo Sánchez Torrella. Ha treballat amb A. Ros Marbà, E. Garcia Asensio, S. Mas, Victor Pablo Pérez, L. Foos, Peter Maag i Edmon Colomer.

Col·labora amb orquestres de Granada i Còrdova. Amb el Faristol Wind Ensemble, concerts a l'Auditori Nacional de Música, Palau de Congressos (Santander), Auditori de Conca, Universitat de València, Palau de Congressos (Santiago de Compostel·la).

El 1997 treballa amb el grup holandés de percussió NSA.

És clarinet del Lauro-Donax i fa recitals al Festival de Música de Sigüenza, Conservatori Professional de Música de València, Conservatori Professional de Requena.

Al 2005 i 2007 dirigix i produïx La Història del Soldat d'I. Stravinsky.

Des de 1993 és membre del cos de professors de música i AE, i impartix classes als conservatoris de Salamanca, Cartagena, Alacant i València. Actualment és professor de clarinet del Conservatori Professional de Música Mariano Pérez Sánchez de Requena.

Va ser director de Banda Juvenil de la Primitiva de Llíria, Unió Musical Santa Maria del Puig i del CIM de Mislata, i va obtindre el primer premi en el Certamen de Bandes de Cullera.

Actualment és director titular de la Banda de la SM l'Artística Manisense.