Asociación Musical Canalense de Canals


Asociación Musical Canalense de Canals

HISTORIAL DE LA BANDA

Els orígens de les bandes de música a Canals es remunten a principis del segle XX. Però és a partir de 1946 quan, per l'entusiasme de diverses persones i del director, s'hi inicia una continuïtat de música bandística.

Al juny de 1974 s'aproven els primers estatuts de la banda l'actual que passa a dir-se Asociación Musical Canalense.

Actualment té 550 socis i 130 músics federats.

Des del 1994 compta amb una banda juvenil, en la qual els alumnes de l'escola inicien el seu camí d'accés a la banda de música.

Des del 1995 també hi ha un cor polifònic denominat Cor Calixtí.

Al llarg de la nostra trajectòria musical, són molts els músics que es van formar a la nostra associació i destaquen professionalment en orquestres, conservatoris, de manera que impartixen classes per tots els punts de la nostra geografia.

En la seua història més recent ha sigut dirigida per José Perales Ferre, Juan Ramón Beltrán, Carlos Revert, Fco. José Sánchez Roca, Luís Pedrón Francés. Des de l'any 2005 és dirigida per José Martínez Colomina.

Cal destacar entre altres els premis següents:

  • 1r PREMI - Concurs Nacional de Marxes Processonals. Elx any 1993.
  • 1r PREMI - Certamen Música Festera d'Elda, any 2001.
  • 1r PREMI - Certamen Nacional de Múrcia, any 2003.
  • 1r PREMI I MENCIÓ D'HONOR - Certamen Diputació de València, any 2006 (Secció 2a).
  • 1r PREMI I MENCIÓ D'HONOR - Certamen Comunitat Valenciana Xest, any 2006 (Secció 2a).
  • Año 2007: Participa en els Concerts Commemoratius del 29 d'abril, dia de la Música Valenciana: al Palau de Congressos, Teatre Principal d'Alacant i Auditori de Castelló.
  • 1r PREMI I MENCIÓ D'HONOR - Certamen Diputació València any 2010 (Secció 1a).
  • 1r PREMI I MENCIÓ D'HONOR - Certamen de la Comunitat Valenciana, Xest 2010 (Secció 1a).


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Martínez Colomina

José Martínez Colomina naix a Alberic (València), en 1973.

Des de 2005, és el director de l'Associació Musical Canalense (València) guanyant en 2006 el Primer Premi i Menció d'Honor de la Diputació Valenciana. Més tard, en eixe mateix any, gana el primer premi i Menció d'Honor de la final provincial.

En 2008, gana el Segon Premi en el Concurs Internacional de bandes celebrat a València, al capdavant de l'Associació Musical Canalense. El mateix any realitza un curs de direcció de banda amb Jan Cober.

Per a l'any 2010 va ser designat nou director titular de la "Banda de la Federació de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana". FSMCV.

En 2010 va viatjar a Londres per a dirigir la banda de la "Royal Academy of London", on va obtindre la "Llicenciatura de Direcció de Banda per la Royal Schools of Music of London"(LRSM), aconseguint la màxima qualificació. (DISTINCTION).
Uns dies més tard obté al capdavant de l'Associació Musical Canalense el Primer Premi i la Menció Especial en la Primera Secció del Certamen de Diputació de València. El mateix any obté el Primer Premi i la Menció d'Honor de la Primera Secció del Certamen de la Comunitat Valenciana. Com a premi dirigix la banda en el Palau de les Arts el dia de la música de la Comunitat Valenciana.

En 2012 obté la Llicenciatura de Direcció d'Orquestra per la Royal Schools of Music of London. (LRSM), obtenint la màxima qualificació, (DISTINCTION), sent el seu professor d'orquestra Juan Luis Martínez.

Hui en dia impartix classes de direcció de banda en l'Associació Musical Canalense de Canals i en la Societat Musical de Manises.

Al Febrer d'enguany ha dirigit l'Orquestra Simfònica de la ciutat d'Adana (Turquia), obtenint un gran èxit.